Bajnamu i Viljanuevi smanjene suspenzije za jedan meč

Bajnam će moći da igra 31. decembra protiv Denvera, dok je Viljanueva već odradio jedan meč suspenzije prošle sezone,a posljednjeg dana u godini biće na raspolaganju za meč sa Indijanom
0 komentar(a)
Bajnam, Foto: REUTERS
Bajnam, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.12.2011. 10:49h

Umjesto po pet, Endrju Bajnam (Los Anđeles Lejkers) i Čarli Viljanueva (Detroit) će pauzirati po četiri utakmice zbog incidenata koje su izazvali u prošloj sezoni, odlučilo je rukovodstvo NBA lige.

Kazna je umanjena zato što će NBA liga ove sezone trajati kraće, zbog lokauta koji je trajao do 26. novembra, i zbog čega će u regularnom dijelu sezone biti odigrano 66 umjesto predviđenih 82 utakmice.

Bajnam će, tako, moći da igra 31. decembra protiv Denvera, dok je Viljanueva već odradio jedan meč suspenzije prošle sezone, a posljednjeg dana u godini biće na raspolaganju za meč sa Indijanom.

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa je kažnjen pet mečeva jer je u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije prilikom prodora i skoka Hosea Baree namjerno laktom udario košarkaša Dalasa, koji nekoliko sekundi nije mogao da se pridigne.

Sudije su Bajnama istog trena isključile, a kaznom je bilo predviđeno i da ne može da prima platu dok mu traje suspenzija, što će ga koštati nešto više od 540 hiljada dolara. Bajnam je morao da plati i još 25.000 dolara zbog skidanja dresa na parketu prilikom odlaska u svlačionicu poslije isključenja.

Viljanueva se, sa druge strane, sredinom aprila sukobio sa Rajanom Holinsom na meču protiv Klivlenda, nakon čega su obojica isključeni. Američki mediji su tada naveli da je poslije utakmice policija morala da spriječi Viljanuevu da uđe u svlačionicu Klivlenda.

Bonus video: