Peković: Biće teško protiv Budućnosti

"Vidim da Vučević igra sjajno ove sezone. Radi se o dobrom igraču, u odličnoj je formi je, ali vidjećemo šta će danas biti na terenu", naglasio Pekmen
87 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: BETA
Nikola Peković, Foto: BETA
Ažurirano: 04.12.2011. 07:58h

Nikola Peković se u četvrtak veče protiv Makabija, uz dosta emocija, oprostio od navijača Partizana. Trebalo je da mu to bude i posljednji meč u “crno-bijelom” dresu, ali je promijenio planove. Želi da u gradu gdje je odrastao stavi tačku na drugi mandat u beogradskom klubu.

"Drago mi je što ću igrati ovdje, odavno nisam. Publika je počela da se vraća, a i ova utakmica je izazvala dosta euforije i to je ono čime sam zadovoljan. Posljednja utakmica je trebalo da bude protiv Makabija, ali sam odlučio da igram i protiv Budućnosti. Znao sam da će doći do tog trenutka kada moram da se vratim u Ameriku, samo sam očekivao da će se desiti kasnije. Drago mi je što Partizan ostaje u odličnom stanju i sa dobrim rezultatima", ističe Peković.

Beograđani duel očekuju kao favoriti što se tiče plasmana, ali i trenutne forme.

"Važan meč za oba tima. Budućnost je u seriji od tri vezana poraza i biće silno motivisani, kao što u ostalom rade sve ekipe protiv Partizana. Osjeća se malo umor i emotivna ispražnjenost kod nas poslije Makabija. Dali smo sve od sebe u tom susretu. Očekuje nas teška utakmica, moraćemo da damo maksimum da bi dobili, a biće hendikep za nas ako ne bude mogao da igra Ejsi Lo".

Peković se raduje što će na terenu imati direktan okršaj sa Vučevićem, najboljih igračem Budućnost Volija.

"Vidim da Vučević igra sjajno ove sezone. Drago mi je što je došao u Budućnosti da im pomogne, na neki način, ekipi kao i ona njemu. Radi se o dobrom igraču, u odličnoj je formi je, ali vidjećemo šta će danas biti na terenu", zaključio je Peković.

Spreman ide u Minesotu

Sljedećeg vikenda počinju trening kampovi u NBA ligi, a 25. decembra startuje šampionat.

Dobra stvar za kapitena selekcije Crne Gore je to što fizički maksimalno spreman dočekuje obaveze u Minesoti.

"Košarkaši koji su igrali tokom lok-auta biće za nijansu spremniji od onih koji to nisu uradili. Jedno je trenirati sa ekipom, a drugo indivindualno kada te neko tjera da radiš. Nije to ono pravo. Ne znam šta da očekujem. Biće mi lakše nego prošle godine, ali vidjećemo. Novi je trener, tek treba da krenemo, ali biću spreman i to je najvažnije. Nadam se da ću imati dobru sezonu".

Bonus video: