Bez problema do dva nova boda

Mladi Nikola Ivanović opet je pobrao aplauze dobro popunjene “Morače”, jer se fantastično borio za svaku loptu
91 pregleda 0 komentar(a)
Džermejn Anderson, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Džermejn Anderson, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 22.10.2011. 20:13h

Budućnost Voli je pred duel protiv Heliosa bila favorit i tu ulogu je opravdala na terenu.

“Plavi” su kontrolisali dešavanja na terenu svih 40 minuta i bez ikakvih problema stigli do drugog trijumfa u ABA ligi.

Opet je blistao Nikola Vučević sa dabl-dabl učinkom (18 poena, 10 skokova), Džermejn Anderson je dao 20, a Čedomir Vitkovac 18 koševa.

Mladi Nikola Ivanović opet je pobrao aplauze dobro popunjene “Morače”, jer se fantastično borio za svaku loptu.

"Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu prikazali smo raznovrsnu napadačku igru, čak i iznad realnih očekivanja u ovom trenutku. U drugom smo bili slabiji u tom segmentu igre, ali smo odbrambeno bili na visokom nivou tokom čitavog meča i kontrolisali deševanja na terenu", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Na startu meča raspoložen za igru bio je Vučević. Dao je čak 10 poena u isto toliko minuta i najzaslužiji je bio što su “plavi” stekli devet poena prednosti (31:22).

Sigurna igra crnogorskog šampiona i u drugom kvartalu. Nisu dozvolili Slovencima da ozbiljnije zaprijeti, a prednost se kretala od sedam do 19 poena koliko je bilo na poluvremenu (57:38).

Vučević je poentirao u prvom napadu Budućnost Volija u nastavku meča i donio svom timu najveću prednost na meču plus 21 (59:38).

Zadovoljni visokim vođstvom, Podgoričani su smanjili ritam, a Helios je to iskoristio i počeo iz minuta u minut da topi prednst.

Kada je Klemen Prepelić poentirao u 32. minutu za minus devet (65:56), činilo se da slijedi neizvjesna završnica.

Međutim, da tako ne bude potrudili su se Anderson i Vučević, pa je Budućnost Voli u 35. minutu stigla do plus 15 (71:56) i povratka za Helios više nije bilo.

U posljednjih pet minuta “plavi” su rutinski sačuvali prednost.

"Budućnost je bila bolja i mogu samo da čestitam na pobjedi. Manje, više utakmica je riješena u prvom poluvremenu. Igrali smo dosta preplašeno, naivno a suđeno nam je i 17 faulova. U drugom poluvremenu smo se malo oslobodili i zaigrali bolje. Imamo mlad i neiskusan tim, teško je dobijati kući, a ne na strani. Treba još dosta da radimo kako bi igru popravljali mic po mic", istakao je strateg tima iz Domžala Zmago Sagadin.

Budućnost Voli – Helios 78:60 (31:22, 26:16, 8:16, 13:6)

Podgorica - Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 1.500. Sudije: Muhvić, Vovk (Hrvatska), Nešković (Srbija).

Budućnost Voli: Mihailović 8, M. Popović 5, M. Milošević, Božović, Vučević 18, Krstović 5, Vitkovac 10, Dubljević 4, A. Popović 1, Ivanović 7, Anderson 20, N. Milošević.

Helios: Besedič 6, Person 7, Jeftić 6, Korošec, Marković, Pašalić 12, Čebular 2, Bubnić 11, Gorjanc, Petrović 7, Črešnar 2, Prepelić 7.

Bonus video: