Odložen početak NBA lige za dvije sedmice

Početak sezone bio je zakazan za 1. novembar. Otkazani su svi mečevi do 14. novembra, ukupno 100 mečeva. Dvorane u kojima je trebalo da se igraju utakmice dobile su dozvolu da zakažu druge događaje za te datume
0 komentar(a)
ŠTERN, Foto: Reuters
ŠTERN, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2011. 09:59h

Komesar NBA lige Dejvid Štern otkazao je danas prve dve nedjelje nove sezone, pošto košarkaši i vlasnici klubova nijesu uspjeli da se dogovore oko novog kolektivnog ugovora, čime bi se okončao "lokaut".Štern je upozorio da će sezona možda ponovo biti skraćivana. "Gledaćemo kako se sezona skraćuje svakim novim danom koji prolazi", rekao je Štern.Ovo je prvo zaustavljanje lige još od sezone 1998/99. godine, kada je sezona bila svedena na 50 utakmica.

"Jaz je bio toliki da jednostavno nijesmo mogli da ga sada premostimo. Svakako smo se nadali da neće doći do ovoga", rekao je Štern.Predsjednik sindikata igrača Derek Fišer složio se sa komesarom i ocijenio da propuštanje utakmica dovodi sezonu u opasnost.

"Nijesmo odabrali da budemo ovdje. Nijesmo u poziciji u kojoj može da se postigne fer dogovor sa NBA", rekao je Fišer.Početak sezone bio je zakazan za 1. novembar. Otkazani su svi mečevi do 14. novembra, ukupno 100 mečeva. Dvorane u kojima je trebalo da se igraju utakmice dobile su dozvolu da zakažu druge događaje za te datume.

Bonus video: