Radonjić: Spremni dočekujemo Crvenu zvezdu

"Loše smo odigrali u Zagrebu, potrebna je reakcija", istakao trener Podgoričana. Cijena karte 2 eura
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: S.PRELEVIĆ
Dejan Radonjić, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 10.10.2011. 12:39h

Budućnost Voli nije na očekivani način počela nastup u ABA ligi. Na premijeri protiv Cedevite u Zagrebu, prikazala je blijedu igru i ubjedljivo je poražena.

Stručni štab i igrači su imali dva dana na vide gdje su griješili i da to pokušaju da isprave, jer ih već sjutra očekuje novo iskušenje.

U goste dolazi Crvena zvezda, koja je bila ubjedljiva protiv Hemofarma, sa odličnim igračkim kadrom i jednim od najboljih evropskih trenera, Svetislavom Pešićem.

Težak zadatak za Podgoričane, ali i prava prilika da se iskupe za blijedu igru u Hrvatskoj, pred svojim navijačima upišu prva dva boda, najave bolje dane i nastave tradiciju protiv Beograđana, koji u "Morači" nisu slavili od 2004. godine.

"Igramo prvi meč na našem terenu. U goste nam dolazi Crvena zvezda, koja je formirana spajanjem dva kluba, selektiran tokom priprema. Doveli su provjerene igrače poput Adama Morisona i Petra Popovića, uzeli najbolje iz FMP-a i Crvene zvezde, a najveće pojačanje je dolazak Svetislava Pešića na klupu. Igrali su dobrom u prvom kolu i jasno pokazali da nas čeka izuzetno neizvjestan duel. Loše smo odigrali u Zagrebu, potrebna je reakcija i moraćemo biti na daleko većem nivou ako želimo da osvojimo prve bodove na svom terenu. Očekujem podršku navijača i da ćemo na kraju biti zadovoljni", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Na startu sezone mečevi se igraju svako tri dana, što ne ide na ruku "plavima". Nemaju dovoljno vremena da dodatno uigraju, jer su tokom ljeta imali velikih promjena u igračkom kadru.

"Jasno nam je da je sistem takmičenja takav, navikli smo na to, jer već godinama igramo u tom ritmu. Vidjelo se u Zagrebu da smo neuigrani zbog velikog bvroja igrača koji su došli i biće potrebno vremena da dođemo do maksimalnog izdanja. Izaći ćemo spremni na parket i nadam se da ćemo biti na zadovoljavajućem nivou", objasnio je Radonjić.

Spoljna linija Budućnost Volija biće na iskušenje, jer je potrebno da se nađe način da se zaustavi fenomenalni Amerikanac Adam Morison, koji je protiv Hemofarma dao 23 poena uz šut iz igre 12-9.

"Morison je pokazao veliki kvalitet, ako se ne varam, bio je treći pik na draftu 2006. godine. Sjajan igrač, perjanica sistema koji Crvena zvezda forsira. Uz njega na spoljnoj liniji su mladi Andreja Milutinović, Nemanja Nedović, Aleksandar Cvetković. Skakački su takođe veoma dobri, imaju u svojim redovima Popovića, evropski dokazanog igrača, i mogu da igraju na više načina. Odbrana mora biti na daleko većem nivou nego u Zagrebu. Istina je da Cedevita ima dobar tim, ali morali smo da odigramo bolje u defanzivi", zaključio je Radonjić.

Dubljević: Čeka nas težak zadatak

Mnogo se sjutra veče očekuje i od talentovanog Bojana Dubljevića, a zadatak mu neće biti nimalo lak.

Vodeće borbu pod koševima sa Nikolom Vučevićem protiv iskusnih Petra Popovića i Mileta Ilića.

"Očekuje nas težak meč, Crvena zvezda je dobar tim, odlično pokriven na svim pozicijama, a imaju sjajnog trenera. Mi moramo da ispravimo greške iz Zagreba i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže za pobjedom. Očekujem da će navijači doći u velikom broju i pomoći nam", jasan je Dubljević.

Bonus video: