Kobi ludnica u Šangaju

Drago mi je što sam ponovo tu, osjećam se kao da sam se vratio kući - kazao je Brajant
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2011. 19:42h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

U godini i mjesecu koji će se u Kini najviše pamtiti po proslavi 90. godišnjice Komunističke partije (iako je datum osnivanja 1. jul, plakati će do kraja godine krasiti kineske gradove), kraj mjeseca u Šangaju „okupirali“ su sportisti. Uz Majkla Felpsa, prvu zvijezdu Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, ogromnu pažnju zavrijedili su i - NBA košarkaši.

Čovjek koji je rođen u Šangaju, prije nekoliko dana rastužio je naciju, objavom da je završio karijeru. Naravno, u pitanju je legendarni Jao Ming, koji je NBA karavanu i svim pratećim sadržajima otvorio najveće tržište na svijetu. A kakvo je tržište u pitanju dovoljno govori podatak da će se dva modela „Nike“ patika koje nose ime Kobija Brajanta prodavati samo u Kini.

Zbog toga i ne čudi što je prije tri dana Jao Ming ostao u sjenci čak i u svom Šangaju. Ovacije su bile rezervisane za trenutno najveću NBA zvijezdu - upravo Kobija Brajanta. U sklopu azijske turneje, u kojoj je obišao šest gradova, pretposljednja stanica asa Lejkersa bio je najveći grad planete.

Nastala je ludnica, Brajantovi obožavaoci htjeli su samo da ga vide, srećnici su uspjeli i da ga dodirnu, a sve se to dešavalo naspram hotela u kojem su smješteni naši vaterpolisti, na nekih 50-ak metara razdaljine. Nekolicini talentovanih košarkaša, pobjednicima na takmičenju, Brajant je pokazao ponešto iz svog bogatog repertoara i nakon toga, naravno, promovisao patike.

- Drago mi je što sam ponovo tu, osjećam se kao da sam se vratio kući - kazao je Brajant.

I pored obaveze da odradi marketinški dio posla, Brajantu bi trebalo vjerovati. U pitanju je veliki sportista i čovjek, koji u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu ima humanitarni fond. To dovoljno govori o njemu.

A njegove riječi najbolje opisuju Kinu...

Bonus video: