Peković u Galatasaraju u slučaju “lok auta”

Tim iz Istanbula će 211 centimetara visokom košarkašu za jednogodišnju saradnju isplatiti dva miliona dolara (oko 1,5 miliona eura), a u Timbervulfsima ima godišnju platu od četiri miliona dolara
0 komentar(a)
Peković, Foto: Beta/AP
Peković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.06.2011. 00:28h

Centar Minesote i kapiten Crne Gore Nikola Peković će u slučaju “lok auta” u NBA ligi, karijeru nastaviti u Galatasaraju, tvrdi turska “Vatana” uz napomenu da se realizacija transfera očekuje u narednih nekoliko dana.

List najavljuje prelazak popularnog Pekmena, pozivajući se na pouzdane izvore, kao “bombu” prelaznog roka.

Galatasaraj će 211 centimetara visokom košarkašu za jednogodišnju saradnju isplatiti dva miliona dolara (oko 1,5 miliona eura), a u Timbervulfsima ima godišnju platu od četiri miliona dolara.

“Vatana” piše da je Peković utanačio sve detalje saradnje sa čelnicima turskog vicešampiona, sada se samo čeka da li će u najačoj ligi na svijetu doći do štrajka igrača.

Odluka o “lok autu” biće donijeta do 30. juna kada je posljednji rok da se postigne dogovor oko novog koletivnog ugovora.

Međutim, sve je izvjesnije da će do njega doći.

Galatasaraj je osvajanjem vicešampionske titule izborio mogućnost da kroz kvalifikacije pokuša da se domogne plasmana u Evroligu naredne sezone.

Takođe, tim iz Istanbula će dobiti novog trenera. U pitanju je Jure Zdovc, dok će dosadašnji šef stručnog štaba Oktaj Mahmuti ubuduće biti izvršni direktor.

Bonus video: