Nikola Peković ide u Barselonu?

Grci ne navode izvor informacija, ali menadžer kapitena naše reprezentacije Miško Ražnatović demantuje da je takav scenario moguć
91 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Reuters
Nikola Peković, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2011. 13:05h

Nikola Peković (25 godina, 211 centimetara) će napustiti Minesotu, vratiti se u Evropu i potpisati ugovor sa Barselonom, to tvrdi grčki sajt Thrylos.gr!

Grci ne navode izvor informacija, ali menadžer kapitena naše reprezentacije Miško Ražnatović demantuje da je takav scenario moguć.

Ražnatović je istakao da Barselona ne može jednom od najboljih evropskih centara priuštiti ugovor koji ima sa Timbervulfsima.

Peković je prošlog ljeta stavio paraf na trogodišnju vjernost NBA ligašu, a za to vrijeme će inkasirati 13,5 miliona dolara (oko 9,3 miliona eura).

Dvadesetpetogodišnji Bjelopoljac je ponikao u školi košarke Junior u Podgorici, a profesionalnu karijeru počeo je u Atlasu.

Odatle je 2005. potpisao za Partizan i za tri sezone postao, ako ne najbolji onda jedan od najboljih centara na Starom kontinetu.

Njegove sjajne igre nisu ostale nezapažene i uzeo ga je Panatinaikos i najtrofejniji evropski trener Željko Obradović.

Poslije dvije sezone u Atini otisnuo se u NBA ligu, potpisao je za Minesotu, koja ga je 2008. godine draftovala kao 31. pika u drugoj rundi.

U debitantskoj sezoni u najjačoj ligi na svijetu ostvario je učinak od 5,5 poena, tri skoka i 0,5 blokada po meču, uz 51 odsto šuta iz igre.

Bonus video: