Ulcinj kažnjen 4.000 eura zbog uvrijedljivih transparenata i saopštenja u “Vijestima”

"Zbog unošenja i širenja na tribinama transparenata uvrijedljive sadržine upućenih na adresu organa KSCG, Budućnosti i Mornara, Ulcinj se kažnjava sa 3.000 eura".
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2011. 15:14h

Komesar za takmičenje muških košarkaških liga Miomir M. Mugoša kaznio je danas Ulcinj ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 4.000 eura zbog dešavanja na utakmici druge utakmici polufinala plej-ofa između Ulcinja i Budućnosti, odigrane 14. maja, kao i saopštenja ulcinjskog kluba u “Vijestima”.

Kako je Mugoša istakao u saopštenju, u delegatskom i dopunskom izvještaju sa utakmice Ulcinj – Budućnost “službena lica su prijavila nesportsko ponašanje gledalaca - navijača KK Ulcinj, zbog čega je jedan dio tribina ispražnjen, a navedena utakmica u više navrata prekidana, što je potvrđeno i posredstvom televizijskog snimka”.

“Shodno članu 59 B Propozicija takmičenja I AMCK lige, zbog nesportskog ponašanja gledalaca - unošenja i širenja na tribinama transparenata uvrijedljive sadržine upućenih na adresu organa KSCG, košarkaških klubova Budućnost i Mornar, uvrijedljivog skandiranja i nesportskog ponašanja na račun organa Košarkaškog saveza, sudija i gostujuće ekipe, košarkaški klub Ulcinj se kažnjava disciplinskom mjerom - novčanom kaznom u iznosu od 3.000 eura”, navodi se o rješenju komesara muških košarkaških liga

Preostalih 1.000 eura kazne Ulcinj je “zaradio” zbog saopštenja kluba u “Vijestima”, u kojem je, između ostalog, tražena i ostavka komesara Mugoše.

“Shodno članu 59 E Propozicije takmičenja I AMCK lige, košarkaški klub Ulcinj se kažnjava disciplinskom mjerom-novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura zbog zvaničnog saopštenja kluba objavljenog u dnevnom listu „Vijesti“ dana 16.05.2011. godine povodom „slučaja Jokić“ u kojem svojim nesportskim, neutemeljenim i neargumentovanim konstatacijama i procjenama na račun regularnosti takmičenja pokušava narušiti ugled lige i košarkaških organa KSCG”, navodi se u saopštenju Mugoše.

Obrazlažući kaznu od 4.000 eura, Mugoša je u saopštenju naveo da je “prilikom donošenja Odluke o visini kazne uzeta je u obzir činjenica da je KK Ulcinj, zbog ulaska pojedinih članova uprave u sudijsku prostoriju, nakon završetka prvenstvene utakmice, koja je 01.04.2011.godine odigrana takođe između KK Ulcinj i KK Budućnost, vrijeđanja i prijetnji službenim licima navedene utakmice, kažnjen disciplinskom mjerom - novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura.

“U službenom izvještaju sa navedene utakmice od strane službenih lica iskazana je zahvalnost i pohvale na račun pripadnika Uprave policije – Područne Jedinice Policije Bar - Ispostave Ulcinj koji su na izuzetno profesionalan i korektan način osigurali bezbjednost odigravanja iste, kao i službenih lica i gostujuće ekipe”, nadovi se u saopštenju komesara muških košarkaških liga.

Bonus video: