Traže ostavku komesara Mugoše

Zamislite da mi u svojoj žalbi konstatujemo da se sudija Jokić, prije utakmice, poljubio sa kompletnim stručnim štabom KK Mornar i da je sestrić direktora KK Budućnost
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2011. 17:00h

Povodom odluke komesara svih muških liga Miomira M. Mugoše da kazni podgoričkog arbitra Ognjena Jokića suspenzijom do kraja sezone, ali ne zbog obraćanja članu uprave Ulcinja Skenderu Ustabećiriju, već zbog razgovora sa publikom, saopštenjem za javnost se oglasio Ulcinj u kome traži ostavku Mugoše. U saopštenju se kaže:

“Ovim saopštenjem uprava KK „Ulcinj“ želi da se obrati prvenstveno crnogorskoj sportskoj i cjelokupnoj javnosti povodom posljednjih dešavanja na utkmicama Super lige i plej-ofa.

Iznenađeni i do krajnjih granica uvrijeđeni saopštenjem komesara Miomira Mugoše želimo da još jednom u mirnijoj atmosferi napravimo retrospektivu svih dešavanja na utakmici sa Mornarom i utakmicama sa KK Budućnost.

Komesar Mugoša u svom saopštenju pribavlja dokaze u pismenoj formi od svih službenih lica (koji su, uzgred budi rečeno, bili mnogo daleko od mjesta događaja), i od Budimira Vukića koji je delegat KSCG.

Komentarišući, u saopštenju, komesar se posebno jedino osvrće na izjavu gospodina Vukića u kojoj on potvrđuje izjavu sudije Jokića. To je po njemu bio krunski dokaz istine. Međutim, istina je sasvim drukčija, jer je na insistiranje jednog člana naše uprave gospodin Vukić i nama napisao zabilješku o tom događaju koju vam u cjelosti prosljeđujemo.

Nijednog momenta ne obrazlaže izjave glavnih aktera ovog događaja, Skendera Ustabećirija i košarkaša Danilovgrada Marka Milatovića. Doduše, želi da na jedan vrlo perfidan i nekorektan način, diskvalifikuje izjave ove dvojice time što konstatuje da se jedan ljubio sa sudijom Jokićem a da je drugi sin našeg trenera.

Zamislite da mi u svojoj žalbi konstatujemo da se sudija Jokić, prije utakmice, poljubio sa kompletnim stručnim štabom KK Mornar i da je sestrić direktora KK Budućnost ili, ne daj Bože, da karijera sina komesara lige koji igra za Budućnost zavisi od volje direktora kluba. Imali bi mi još mnogo toga da konstatujemo, ali bi nas to daleko odvelo. Mi smo kao uprava kluba izjave ovih ljud prihvatili kao istinite, i znamo da je sudija Jokić to rekao, jedino ako Vi, gospodine komesare, nas smatrate neodgovornim ljudima koji su ovu monstruoznu izjavu izmislili.

Ovim činom je utakmica protiv Mornara trebalo da se poništi kako bi prvenstvo bilo regularno. Nažalost, osim ove utakmice, moramo sa puno gorčine konstatovati da su oba susreta sa ekipom Budućnosti koja su igrana u Ulcinju, zahvaljujući sudijama, bila neregularna a time i kompletna Super liga.

Mi u upravi Ulcinja smatramo da je došlo vrijeme, zbog svih ovih događaja, da komesar Mugoša podnese ostavku jer očigledno nema kapaciteta da bude na čelu sudijske

Bonus video: