Batler i Konektikat na fajnl-foru

Buldozi, koji su prošle godine bili najveće iznenađenje američkog sporta, jer su pravo niotkuda došli do finala (poraženi od Djuka 61:59), u finalu Jugoistočnog regiona su nakon produžetka savladali Floridu sa 74:71
0 komentar(a)
Šelvin Mek, Foto: Reuters
Šelvin Mek, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2011. 12:18h

Na fajnl-foru američke univerzitetske košarke, i ove godine će učestvovati Batler. Buldozi, koji su prošle godine bili najveće iznenađenje američkog sporta, jer su pravo niotkuda došli do finala (poraženi od Djuka 61:59), u finalu Jugoistočnog regiona su nakon produžetka savladali Floridu sa 74:71.

Najefikasniji igrač u timu mladog, ali već sjajnog trenera Breda Stivensa, bio je Šelvin Mek sa 27 poena, dok je "aligatore" predvodio Vernon Meklin sa 25.

Utakmica u Nju Orleansu je još jednom potvrdila nevjerovatan karakter igrača Batlera. Iako su gubili 11 razlike devet minuta prije kraja, iako ih šut uopšte nije služio, iako su igrali protiv fizički moćnijih rivala, na kraju su pobijedili na svoj način - u odlučujućim trenucima su pogađali najteže šuteve i nevjerovatnom željom ostvarili dominaciju u skoku (41-33).

- Držali smo se, nismo htjeli da se predamo. Ne mogu da opišem koliko sam ponosan na ove momke - istakao je Stivens.

Buldozi će u polufinalu igrati sa pobjednikom duela između Kanzasa i najprijatnijeg iznenađenja Martovskog ludila, Univerziteta Virdžinija komonvelt. Taj meč se igra večeras u 20.20 časova po našem vremenu.

Na fajnal-foru je i Konektikat, koji je u uzbudljivom finišu finala Zapadnog regiona porazio Arizonu (65:63). "Divlje mačke" su, doduše, mogle da slave, ali su u posljednjem napadu dva puta promašile šuteve za tri poena.

Jukon je tako stigao do devete pobjede u 19 dana (osvojio Big Ist konferenciju), a lideru tima i vjerovatno najboljem igraču NCAA Kembi Vokeru (20 koševa, sedam asistencija) odlično je asistirao frešmen Džeremi Lemb (19).

Najefikasniji igrač Arizone bio je sjajno krilo Derik Vilijams (20).

Rival "haskija" u polufinalu će biti pobjednik klasika Kentaki - Sjeverna Karolina, koji počinje u 23.05 po našem vremenu.

Oba večerašnja meča prenosi Arena sport 1, a oni koji više vole da čuju američke komentatore i sjajnu atmosferu u dvoranama mogu da izaberu ESPN...

Bonus video: