Dramond za nadu Detroita, gužva na Zapadu, pogledajte duel dva Bogdanovića

Kod Detroita koji je nastupio bez prve zvijezde Blejka Grifina odličan je bio Andre Dramond sa dabl-dabl učinkom, od 24 poena i 23 skoka
51 pregleda 0 komentar(a)
Andre Dramond, Foto: Reuters
Andre Dramond, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2018. 07:07h

Košarkaši Detroita pobijedili su Vašington Vizardse na svom terenu 102:93 u noćas odigrano meču NBA lige.

Pistonsi su tako ostvarili važnu pobjedu koja ih ostavlja u borbi za plej-of.

Kod Detroita koji je nastupio bez prve zvijezde Blejka Grifina odličan je bio Andre Dramond sa dabl-dabl učinkom, od 24 poena i 23 skoka.

Domaću su meč prelomili u trećoj četvrtini, koju su dobili 32:17 i prednost od 15 poena sačuvali u posljednjoj dionici

Uz Dramonda kod domaćina su se istakli Entoni Toliver i Redži Bulok sa po 14 poena, dok je kod Vizardsa najefikasniji bio Bredli Bil sa 15 poena, ali uz šut iz igre 6/17, dok je za tri poena pogodio samo jednom iz osam pokušaja.

Pistonsi su sada deveti na Istoku sa skorom 34-40, i imaju pet pobjeda manje od Milvokija koji zauzima posljednje mjesto koje vodi u plej-of. Obje ekipe imaju još osam utakmica do kraja regularnog dijela.

Vizardsi su na šestom mjestu sa 41 pobjedom i 33 poraza.

Gužva na Zapadu. San Antonio Sparsi slavili su na svom terenu protiv Oklahoma Siti Tandera 103:99 i napravili potpunu gužvu u borbi za četvrto mjesto.

U meču prepunom preokreta, Oklahoma je poslije prve četvrtine vodilia sa 29:24, dok su u drugoj dionici domaći preokretomna poluvrijeme sa tri poena viška - 59:56.

Tanderi su uzvratili u trećoj dionici i u posljednjih 12 minuta ušli sa prednošću od četiri poena - 81:77.

Ipak, u posljednjoj četvrtini San Antoni pravi seriju 18-6, i tako prelame meč.

Kod San Antonia najbolji je bio Lamarkus Oldridž sa 25 poena i 11 skokova, dok je kod gostiju Pol Džordž zabilježio 26 poena i imao sedam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte, a Rasel Vestbruk je postigao 19 poena, imao11 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

San Antonio i Oklahoma dijele četvrto mjesta sa identičnim skorom 44-32 i imaju samo pobjedu više, uz meč više od Nju Orleansa i Minesote, sa kojom imaju isti broj mečeva.

Sparsi ne mogu biti bolji od četvrtog mjesta, ali Tanderi mogu jer im Portland bježi dvije pobjede, ali ima i meč manje.

Košarkaši Indijane pobijedili su Sakramento u gostima sa 106:103, uz dobru partiju srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića u redovima Kingsa.

Bogdanović je bio najefikasniji u poraženom timu sa 21 poenom, uz četiri asistencije, tri skoka i jednu ukradenu loptu za 40 minuta na parketu. Poen manje za Kingse ubacio je Badi Hild.

Indijanu je do pobjede vodio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović sa 25 postignutih poena, Viktor Oladipo je dodao 24, od čega je 13 ubacio u posljednjoj četvrtini.

Pejsersi su vezali četvrtu pobjedu u nizu, peti su na Istoku sa 45 pobeda i 31 porazom. Na drugoj strani, Sakramento je upisao treći uzastopni poraz, odnosno 52. od početka sezone.

Košarkaši Milvokija su u gostima slavili protiv Golden stejta sa 116:107. Janis Antetokumbo je sa 32 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je na drugoj strani Kvin Kuk ubacio 30.

Košarkaši Majamija su na svom terenu pobijedili Čikago sa 103:92 i približili se plasmanu u plej-of.

Džoš Ridžardson je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 22 poena, dok je Goran Dragić dodao 17. Na drugoj strani, istakao se Bobi Portis sa 13 poena i 16 skokova.

Majami je sedmi na Istoku sa skorom 41/35 i potrebna mu je još jedna pobjeda ili još jedan poraz Detroita da obezbijedi doigravanje.

Bonus video: