Kalinić: Mnogi Srbi i dalje žive u Otomanskom carstvu

„Postoje neki moji sunarodnici koji žive u prošlosti, u vrijeme Otomanskog carstva i sjećaju se šta je Otomansko carstvo učinilo u Srbiji i na Balkanu", rekao je Kalinić
5031 pregleda 39 komentar(a)
Nikola Kalinić
Nikola Kalinić

Srpski košarkaški reprezentativac iz Fenerbahčea Nikola Kalinić dao je opširan intervju za turski „Trendbasket” u kojem je između ostalog obrazložio zašto je nedavno izjavio da Kosovo više nije srpska teritorija i da taj problem mora da se riješi.

„Postoje neki moji sunarodnici koji žive u prošlosti, u vrijeme Otomanskog carstva i sjećaju se šta je Otomansko carstvo učinilo u Srbiji i na Balkanu. Pokušao sam to da objasnim u jednom intervjuu, koji su svi pogrešno razumjeli ili su samo razumjeli šta žele da razumiju”, rekao je Kalinić.

On je istakao da ga nije briga šta se desilo pre 10-20 godina i posebno ga nije briga šta se desilo pre 500-600 godina.

„Kosovska bitka ili bilo šta? Ako je neko dobar prema meni, biću dobar prema njemu, ako je loš, samo ću ga ignorisati. Pokušavam da pošaljem tu poruku svima. Neko je pogrešno shvatio moje riječi i onda kažu da sam ovdje i da ću postati Turčin, Otoman i sve ostalo. Mislim da je to glupost. Sviđa mi se Turska. Volim i Srbiju. To je moja zemlja, tamo sam odrastao, moja porodica je tamo”, javlja Tanjug.

Kalinić je ponovio i dio priče da Srbi nisu najbolji na svetu i da je to shvatio putujući planetom.

„Kada sam počeo da putujem po Evropi, ne samo zbog košarke, već sa prijateljima, naša očekivanja bila su ono što su nas učili, da smo najbolji, da nas mrze. I onda pitam nekog šta misle o Srbiji, a oni ne znaju ništa, misle na Sibir. Mislio sam da su to izolovani slučajevi, ali to se desilo još nekoliko puta i shvatio sam da možda ono što gledam na televiziji i čitam u novinama nije istina”, istakao je Kalinić i pozvao Srbe da posjete Istanbul i da se lično uvjere kako u Turskoj niko ne brine za Osmanlije i ono što se desilo pre 500 godina.

Bonus video: