KK Budućnost VOLI: Povrijeđeni navijači i policajci nisu slika koju želimo da vidimo na sportskim terenima

"U svim uspjesima našeg kluba “Varvari” su kao direktni učesnici, mnogo puta do sada dokazali svoju lojalnost i privrženost klubu",
4386 pregleda 2 komentar(a)
Varvari i košarkaši Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Varvari i košarkaši Budućnosti, Foto: Filip Roganović

KK „Budućnost VOLI” izražava zabrinutost povodom nemilih scena koje su se desile u Nikšiću nakon utakmice odigrane između FK „Sutjeska“ i FK „Budućnost“, jer ovakve scene ne pripadaju sportskim manifestacijama i vremenu u kojem živimo, saopštio je klub iz Njegoševog parka.

"Kao klub koji u najprestižnijem evropskom košarkaškom takmičenju organizuje veliki broj utakmica uz punu podršku navijačke grupe „Varvari“ i Uprave policije, zajedno sa njima pokazujemo na sopstvenom primjeru da postoje i drugačiji, primjereni i prihvatljivi načini saradnje. Pri tome u svim uspjesima našeg kluba “Varvari” su kao direktni učesnici, mnogo puta do sada dokazali svoju lojalnost i privrženost klubu", kazali su iz KK "Budućnost VOLI".

Oni smatraju da svi vinovnici incidenta trebaju da budu kažnjeni i da će nadležni organi sprovesti adekvatnu istragu u kojoj će utvrditi pojedinačnu odgovornost svakog od učesnika.

"Vjerujemo da je u ovakvim situacijama neophodna mnogo veća fleksibilnost sa obje strane, kako nikada više ne bi došlo do ovakvih scena, jer povrijeđeni navijači i policajci nisu slika koju želimo da vidimo na sportskim manifestacijama", kazali su iz kluba.

Bonus video: