Prvak startovao pobjedom, Popovič i Kari za istoriju

Nikola Jokić upisao novi tripl-dabl u porazu Denvera na domaćem parketu od San Antonija
1724 pregleda 0 komentar(a)
Kari, Foto: Reuters
Kari, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2019. 08:56h

Ako su Orlando i Bruklin na otvaranju NBA plej-ofa priredili iznenađenje u Torontu, odnosno Filadelfiji, Golden Stejt Voriorsi nisu ništa prepustili slučaju u duelu sa Los Anđeles Klipersima.

Prvak je u odbranu titule krenuo sigurnom pobjedom na domaćem parketu (121-104) a Stef Kari, koji je meč okončao sa 38 poena, ušao je u istoriju kao igrač sa najviše postignutih trojki u plej-ofu (386) nadmašivši učinak legendarnog Reja Alena (385).

Kari je na 38 koševa (od čega osam trojki) dodao i sedam asistencija i sa 15 skokova oborio lični rekord u toj statističkoj kategoriji.

Lu Vilijams sa 26, odnosno Montrezl Herel sa 25 poena prvi su tandem u istoriji NBA plej-ofa koji je sa klupe ubacio po više od 20 poena.

Meč je obilježilo i isključenje Kevina Durenta i Patrika Beverlija u finišu susreta. Temperamentni Beverli je tokom cijele utakmice činio sve da isprovocira protivnika, ali je Durent nakon utakmice samo kazao da shvata da je bek Klipersa "tip iz Čikaga koji igra sa dodatnim žarom".

San Antonio Sparsi napravili su brejk na otvaranju serije protiv Denvera.

Sparsi su slavili 101-96, a Greg Popovič se sa ukupno 1.413 pobjeda u regularnom dijelu sezone i plej-ofu postao najuspješniji trener u istoriji.

Demar Derozan je sa 18 poena, 12 uhvaćenih lopti i šest dodavanja bio najefikasniji u timu Sparsa, a dvocifren učinak imala su još četiri igrača San Antonija, Lamarkus Oldridž, Derik Vajt, Brin Forbs i Rudi Gej.

Nikola Jokić je u redovima Nagetsa upisao novi tripl-dabl sa 10 poena i po 14 uhvaćenih lopti i asistencija, dok je najefikasniji u poraženom timu bio Geri Heris sa 20 koševa.

Bonus video: