Kadija: Možda naša najborbenija utakmica do sada

682 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Lovćen - Mornar (Foto: Cetinjski list)
Sa meča Lovćen - Mornar (Foto: Cetinjski list)

Nakon izgubljenih duela protiv Budućnosti i Sutjeske, košarkaši Lovćena su dobili prvi derbi u Erste Superligi. Izabranici Miodraga Kadije su na svom parketu savladali Mornar, šampiona su savladali sa 76:71.

Strateg Cetinjana istakao je kako su njegovi igrači uspjeli da se vrate nakon 13 poena zaostatka u prvoj dionici i da savladaju mnogo jačeg protivnika, i to prilično oslabljeni bez nekoliko igrača.

"Nije lako igrati protiv tako kvalitetne ekipe. Mislim da smo se dobro držali, i tokom prvog poluvremena u kojem smo ubacili 40 poena. U drugom poluvremenu smo neke šuteve koje smo promašivali u prvom pogađali, i na veliko zadovoljstvo zabilježili veliku pobjedu. Rekao bih da je ovo možda i najborbenija utakmica do sada, a pritom dobija i na značaju jer smo bili hendikepirani bez tri igrača", rekao je Kadija za Radio Cetinje.

Kadija ističe da je njegovoj ekipi "možda malo pomoglo i to što je Mornar dva dana ranije imao dobijenu utakmicu protiv Budućnosti".

"Sigurno da je to ostavilo traga pa su došli opušteno. Mi smo to iskoristili, i ja samo mogu da čestitam svojim igračima na ogromnom zalaganju i velikoj borbenosti, jer odigrati pet utakmica u svega devet dana, mislim da nije ni normalno ni lako, a naročito ekipi poput Lovćena koja ima skraćeni roster. Molim Boga da se niko ne povrijedi do kraja prvenstva, kako bi smo sačuvali karijere ovim dobrim igračima", dodao je Kadija.

Lovćena u nedjelju, od 19 sati, dočekuje Budućnost Voli, u utakmici 6. kola Erste Superlige.

Bonus video: