Mijović: U ovom momentu ključni igrači nemaju vrhunski nivo motivacije, posebno dva stranca

"Ako neki poraz može da dođe u dobro vrijeme, to može da bude ovaj", rekao je trener "plavih"
2270 pregleda 2 komentar(a)
Petar Mijović
Petar Mijović

Petar Mijović, trener košarkaša Budućnost Volija, priznao je da je večerašnja pobjeda Mornara (98:95) u derbiju u "Morači" zaslužena.

"Bez obzira što smo u nekom momentu išli na dvocifrenu prednost, mislim da su oni bili konstantni tokom čitavog meča. Mi smo, prevashodno, defanzivno odigrali lošu partiju, dosta mekano, bez koncentracije", rekao je Mijović nakon večerašnjg duela.

Trener Podgoričana ističe da "ako neki poraz može da dođe u dobro vrijeme, to može da bude ovaj".

"Da nam pokaže da su Mornar, Lovćen i Sutjeska ekipe koje na vrhunskom nivou motivacije, što mi u ovom momentu, objektivno, nemamo, kod ključnih igrača, prvenstveno kod dva stranca (Edvin Džekson i Džejms Bel, prim.a.), mogu da protiv nas odigraju bilo gdje i na pobjedu. Ako mi to shvatimo i budemo svjesni da bez maksimuma u oba pravca, kada su energija i koncententracija u pitanju, mi ne možemo dobiti nikoga, onda će to da bude u redu do samog kraja. Ali, ako budemo čekali da se utakmice same od sebe dobiju, na kvalitet koji je na papiru na našoj strani, ne čini mi se u motivaciji i energiji, onda ćemo da imamo problema i do kraja", dodao je Mijović.

Budućnost je protiv Mornara igrača bez povrijeđenih Nemanje Gordića i Petra Popovića, te bolesnog Zorana Nikolića, sa smanjenim rosterom teret pao na šest igrača, ali trener "plavih" ne želi da koristi umor kao alibi za ispuštenu prednost od 13 razlike (75:62) početkom posljednje četvrtine...

"Nema to veze sa umorom. Iz tog istog stanja mi smo došli do 13 razlike. Ali smo onda ušli brzopleto u neke šuteve, plejmejker Mornara je ubacio tri trojke u narednih četiri-pet napada. Ponavljam, nije umor uzrok, večeras to ima veze sa odnosom određenih igrača, koji mora da bude na maksimalnom nivou. U suštini, kvalitet koji imamo više u odnosu na ekipe u ovoj ligi može da dođe do izražaja ako smo mi na 100 odsto", ističe Mijović.

Edvin Džekson, najbolji igrač Budućnosti u dosadašnjem toku Superlige protiv Mornara je upisao svega pet poena, uz katastrofalan šut - 7-0 za dva, 6-1 za tri poena. Imao je devet asistencija i dva skoka.

"Planirali smo danas da ga odmorimo zbog neke povrede koju vuče, ali je on na svoju inicijativu želio da igra. Utakmica je otišla u tom pravcu da je igrao mnogo više nego što smi mi željeli, a iz svega toga je proizašla njegova najlošija utakmica ne samo u Superligi, nego i u dužem periodu", zaključio je Mijović, uz napomenu da bi, možda, Zoran Nikolić mogao da bude u sastavu za meč u Nikšiću protiv Sutjeske.

Bonus video: