Mijović: Nezadovoljan sam odbranom, ali su mnogi na izmaku snaga

Podgoričani teškom mukom savladali Lovćen u prvom meču polufinala plej-ofa Erste Superlige
1064 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović
Petar Mijović

Košarkaši Budućnost Volija poveli su 1-0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Erste Superlige, pošto su iskristili prednost domaćeg terena protiv Lovćena (97:90).

Podgoričani, u čijim redovima je ponovo zaigrao Nemanja Gordić (falio je samo Petar Popović), teškom mukom su došli do pobjede u meču u kojem su u prvom poluvremenu promašili svih 14 šuteva za tri poena, ali su na odmoru, ipak, imali pola koša prednosti (42:41).

Neizvjesnost je trajala i u nastavku, a odluka je pala u samom finišu. Na 93:90 za domaće, Milutin Đukanović je na minut i po prije kraja promašio otvorenu trojku za izjednačenje, u sljedećem napadu je Filip Barović pogodio za 95:90, a onda je Lovćen prokockao još jedan napad (Strahinja Jovanović je poslao loptu u aut umjesto u ruke Milošu Popoviću.

Posljednji koš je uz zvuk sirene postigao Sead Šehović, iako su gosti odustali da brane posljednji napad, i skoro svi igrači su krenuli da se pozdravljaju. Zakucavanje mlađeg Šehovića je na kraju izazvalo opravdanu nervozu kod gostiju, ali se na kraju sve završilo na tome...

"Nisam nasumice pričao da je Lovćen izuzetno nezgodna ekipa, dobro trenirana, koja u oba pravca zna šta radi i želi. Mi smo nastavili trend dosta mekane odbrane, primili smo od Lovćena 90 poena kod kuće i do kraja do ne može da nas uvede u neko laganije rješavanje bilo koje utakmice", rekao je nakon meča trener "plavih" Petar Mijović.

Strateg Podgoričana je podsjetio da je "Gordić nakon mjesec dana pauze imao prvi put neku ozbiljniju minutažu".

"Ostali igrači su, realno, premoreni imajući u vidu sve što se izdešavalo ove sezone. Kalendar je nagomilan, igra se na svaka dva dana, i, vjerujte, i pored ozbiljnog nezadovoljstva načinom na koji funkcionišemo u odbrani, mnogi su na izmaku snaga. U ovoj situaciji gledamo kako da ih dobro osvježimo i u punom sastavu dočekamo sljedeći meč. Utakmica je bila izuzetno teška i tvrda, u nekim momentima kada smo uzimali kontrolu igre u svoje ruke Lovćen se vraćao izuzetnim procentom šuta za tri poena, i kažnjavao je naše defanzivne ideje, što nas je uvelo u meč na jednu loptu. Ništa, igra se plej-of, pa dobili pola koša ili 40 razlike, svakako vodimo 1:0", dodao je Mijović.

Bonus video: