SAOPŠTENJE KOMESARA ZA TAKMIČENJE

KSCG priznao da je Mornar oštećen u finalu, Budućnost, ipak, šampion

Mornar se žalio na odluku sudija i tražio da se utakmica poništi
9674 pregleda 26 komentar(a)
Mihailo Pavićević u raspravi sa sudijama, Foto: Filip Roganović
Mihailo Pavićević u raspravi sa sudijama, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.06.2019. 16:55h

Košarkaški savez Crne Gore priznao je da je Mornar oštećen u posljednjem meču finala plej-ofa protiv Budućnost Volija, odlukom sudije Radomira Vojinovića da dosudi faul Strahinje Mićovića nad Nemanjom Gordićem, ali je utakmica registrovana postignutim rezultatom.

„U navedenom vremenu tj. 6.8 sekundi prije kraja četvrte četvrtine, sudija Radomir Vojinović je loše procijenio i donio pogrešnu odluku da nakon kontakta između igrača Budućnost Volija Nemanje Gordića i igrača Mornara Strahinje Mićovića dosudi ličnu grešku igraču Mornara, koja automatski po pravilima igre mora biti sankcionisana sa nesportskom greškom (u posljednja dva minuta četvrte četvrtine svaki faul prije nego što se lopta izvede mora biti sankcionisan kao nesportska greška).

Navedeni kontakt prouzrokovao je Gordić tako što je uhvatio Mićovića (hooking), koji se nalazio u legalnoj odbrambenoj poziciji", konstatovala je sudijska komisija KSCG, u sastavu Veselin Begović, Zoran Šutulović i Mile Lakićević.

U tom trenutku rezultat je bio 73:72 za Budućnost, koja je na kraju slavila 76:72.

Mornar se žalio na odluku sudija i tražio da se utakmica poništi.

"Imajući u vidu da se ne radi o materijalnoj povredi pravila igre, peta utakmica finala je registrovana postignutim rezultatom", navodi se u saopštenju.

Trener Mornara Mihailo Pavićević bio je bijesan nakon meča, a žestok u komentarima:

"Pogledajte sramnu odluku sudije Vojinovića kojom, bezočno krade titulu košarkašima Mornara! Zar je ovakvim neljudima mjesto u sportu?", napisao je na fejsbuku.