Durent uspješno operisan, ali i potvrdio strahove ljubitelja košarke

"Biće ovo teško putovanje, ali sam stvoren za njega", kazao je košarkaš Voriorsa
2356 pregleda 0 komentar(a)
Durent napušta meč sa Torontom, Foto: AP
Durent napušta meč sa Torontom, Foto: AP

Kevin Durent, zvijezda Golden Stejta, uspješno je operisan nakon teške povrede u petoj utakmici finalne serije NBA lige protiv Toronta.

Ipak, Durent je potvrdio i ono čega su se ljubitelji košarke pribojavali - pokidao je Ahilovu tetivu, što znači da bi mogao propustiti cijelu predstojeću NBA sezonu.

„Želim da vas obavijestim da sam pokidao Ahilovu tetivu. Operacija je obavljena i bila je uspješna“, napisao je u poruci na Instagramu, ispod fotografije na kojoj se vidi da je u bolnici.

„Moj put ka povratku počinje sada. Moja porodica i voljeni su uz mene i svi cijenimo poruke podrške koje dobijamo. Kao što sam rekao, patim, ali sve je u redu. Košarka je moja najveća ljubav i želio sam da igram te večeri, jer je to ono što radim. Želio sam da pomognem saigračima. Jednostavno, neke stvari se dese. Ponosan sam što sam mogao da dam sve od sebe i na svoje saigrače koji su izborili pobjedu. Biće ovo teško putovanje, ali sam stvoren za njega. Znam da moja braća mogu da dobiju i šesti meč. Navijaću za njih“.

Durent je mjesec dana odsustvovao zbog povrede lista. Posljednji meč je igrao još u seriji sa Hjustonom početkom maja, nakon čega je propustio čak devet utakmica. U meču protiv Toronta je obnovio povredu noge i neslavno završio sezonu.

Voriorsi će večeras na domaćem parketu pokušati da izbore "majstoricu" u borbi za četvrti pehar u posljednjih pet godina.

Bonus video: