Najveći talenat crnogorske košarke suspendovan zbog greške u komunikaciji

Fedora Žugića neće biti na Evropskom prvenstvu B divizije?
34623 pregleda 46 komentar(a)
Ponedjeljak je Dan D: Fedor Žugić, Foto: Filip Roganović
Ponedjeljak je Dan D: Fedor Žugić, Foto: Filip Roganović

Do početka Evropskog prvenstva B divizije, na kojem će se kadetska košarkaška reprezentacija boriti za povratak u elitu pred svojim navijačima, ostalo je još 12 dana.

Tim koji je lani ispao iz najboljeg društva će pod dirigentskom palicom naboljeg crnogorskog trenera u 2017. i kreatora čuda sa prethodnom generacijom, Mladena Ostojića, pokušati da ispuni cilj. Ali, veliko je pitanje da li će u tome uspjeti, jer kako sada stvari stoje u 12 izabranih neće biti najveće nade naše košarke, Fedora Žugića!

Naime, Košarkaški savez Crne Gore je suspendovao najmlađeg igrača u istoriji Evrolige zbog greške u komunikaciji. O čemu se radi? Žugić je od 4. juna do 15. jula bio u Los Anđelesu, gdje je trenirao u NBA kampu sa MVP-em najjače lige na svijetu Janisom Adetokunbom, sjajnim šuterom Kajlom Korverom, šampionom sa Klivlendom Metjuom Delavedovom..., zbog čega je kasnio na početak priprema vršnjaka.

Kako nezvanično saznajemo, iz Budućnost Volija tvrde da su na vrijeme obavijestili KSCG da će Žugić kasniti i ekipi se priključiti 17. jula, dok iz crnogorske kuće košarke to ne prihvataju i poručuju da je imejl ili kasnio ili da nije ni dostavljen. Zbog toga nije prihvaćeno da se Žugić naknadno priključi saigračima iz reprezentacije, koji su se okupili još 23. juna. Čelnici Budućnosti i KSCG bi trebalo da se sastanu u ponedjeljak i rasprave o „slučaju Žugić”. Dječak koji u septembru slavi 16. rođendan može samo da čeka i sazna gdje će biti 8. avgusta - na početku priprema Budućnosti ili na utakmici sa Ukrajinom na otvaranju Evropskog prvenstva B divizije u „Bemaks areni”...

Bonus video: