Aplauzi za Lebrona u Los Anđelesu, pa pobjeda Lejkersa, šampion ne može bez Karija

ESPN piše da su navijači Lejkersa ovim jasno stavili do znanja da bi voljeli da Džejmsa sljedeće sezone vide u redovima svoje ekipe
57 pregleda 0 komentar(a)
Ajzea Tomas, Lebron Džejms, Foto: Beta-AP
Ajzea Tomas, Lebron Džejms, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.03.2018. 08:20h

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Klivlend na svom terenu u sinoć odigranom meču NBA lige sa 127:113.

Kada je najbolji igrač Kavalirsa Lebron Džejms izlazio na teren Stejpls centra u Los Anđelesu nakon što je spiker izgovorio njegovo ime, fanovi Lejkersa nagradili su ga aplauzom.

ESPN piše da su navijači Lejkersa ovim jasno stavili do znanja da bi voljeli da Džejmsa sljedeće sezone vide u redovima svoje ekipe.

U redovima Lejkersa istakao se Džulijus Rendl sa 36 poena, 14 skokova i sedam uspješnih dodavanja. Ajzea Tomas je dodao 20 poena, devet asistencija i pet skokova.

Na drugoj strani, Klivlend je predvodio Lebron Džejms sa 24 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Kavalirsi su izgubili četvrti put u posljednjih šest mečeva.

Košarkaši Minesote sinoć su napravili iznenađenje pobjedom nad aktuelnim šampionom Golden stejtom - 109:103.

Karl Entoni Tauns bio je sa 31 poenom i 16 skokova najzaslužniji što su Timbervulvsi prekinuli niz od tri uzastopna poraza.

Pored njega, istakao se i Endru Vigins sa 23 poena, a dobru partiju pružio je i srpski košarkaš Nemanja Bjelica, posebno u finišu meča. On je za 40 minuta postigao 10 poena uz sedam skokova, četiri asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Voriorsi su tako izgubili drugu utakmicu zaredom, a u nijednoj od njih nije nastupao njihov plejmejker i jedan od najboljih igrača lige Stef Kari koji je povrijedio članak.

Kod aktuelnih šampiona najbolji je bio Kevin Durent sa 39 poena i 12 skokova.

Hjuston je bio bolji od Dalasa - 105:82.

Hjuston su do pobjede vodili Erik Gordon sa 26 i Kris Pol sa 24 poena, uz 12 asistencija, dok je na drugoj strani najbolji bio Dvajt Pauel sa 20 poena.

Viktor Oladipo je sa 27 poena vodio Indijanu do pobjede nad Bostonom od 99:97. Oladipa je najbolje pratio Majls Tarner sa 19, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio 14 poena.

U redovima Seltiksa najefikasniji je bio Markus Smart sa 20 poena.

Košarkaši Filadelfije su slavili protiv Bruklina sa 120:97 predvodjeni Džoelom Embidom, koji je meč završio sa 21 poenom.

Prethodno je Toronto pobijedio Njujork sa 132:106, Čikago ekipu Atlante sa 129:122, dok je Juta slavila protiv Nju Orleansa sa 116:99.

Denver je pobijedio Sakramento sa 130:104, uz još jednu sjajnu partiju srpskog igrača Nikole Jokića.

Više o tome ovdje.

Bonus video: