TRENER MORNARA NAKON PORAZA OD TENERIFEA

Pavićević: Kaznili su naše glupe i brzoplete odluke

"Protiv rivala kao što je Tenerife moraš da imaš kontrolu meča tokom svih 40 minuta", rekao je strateg Barana
1913 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Pavićević sa ekipom
Mihailo Pavićević sa ekipom

Trener Mornara Mihailo Pavićević je nakon večerašnjeg poraza u FIBA Ligi šampiona kazao da je utakmica protiv Tenerifea bila teška.

"Prije utakmice smo znali da igramo protiv veoma dobrog i iskusnog tima, jednog od najboljih timova u vrhunskoj ligi kao što je španska. Vidio sam određeni napredak u našoj igri, bili smo u igri skoro 35 minuta, znali smo šta treba da radimo u odbrani i napadu, sve je u tom periodu izgledalo dobro. Protiv rivala kao što je Tenerife moraš da imaš kontrolu meča tokom svih 40 minuta. U suprotnom, bilo koju glupu ili brzopletu odluku naš rival će da kazni. To se zapravo i dogodilo u posljednjih pet minuta, kada smo imali par loših odluka, par izgubljenih lopti, koje su gosti kaznili lakim poenima", rekao je Pavićević, čestitajući na kraju rivalu na pobjedi.

Tus Vidoreta, trener Tenerifea, istakao je da je “Mornar bio bolji na početku utakmice”.

"Puno su pogađali, sa mnogo samopouzdanja. Mi smo popravili odbranu na početke druge četvrtine, kada smo i poveli 10 poena razlike. Nakon toga je, međutim, naš napad postao veoma loš, pa je Mornar zasluženo vodio na odmoru. U drugom poluvremenu smo odigrali veoma dobro u odbrani, treća četvrtina je bila izjednačena, ali smo početkom posljednje dionice, iako smo promašili otvorene šuteve, pojačali smo igru u odbrani i učinili veliki napor da u Baru ostvarimo veliku pobjedu, drugu u FIBA Ligi šampiona", rekao je Vidoreta.

Preporučujemo za Vas