Mirotić u januaru 2015: Nikada nisam zatvorio vrata Crnoj Gori

Prije četiri i po godine, u januaru 2015, on je u razgovoru za "Glas Amerike", dok je nosio dres Čikago Bulsa, rekao je da nikada nije "zatvorio vrata reprezentaciji Crne Gore"
4658 pregleda 13 komentar(a)
Mirotić u dresu Španije
Mirotić u dresu Španije

Izjavom da nije bio "dovoljno dobar" da igra za reprezentaciju Crne Gore u mlađim selekcijama, Nikola Mirotić, jedan od najboljih evropskih košarkaša, otvorio je debatu na sportskoj sceni.

"Ako si jednom odbijen, ako iz tvoje zemlje misle da nisi dovoljno dobar, zašto u tom trenutku ne uzeti pasoš i igrati za Španiju koja je imala vrhunsku mladu reprezentaciju...", rekao je Mirotić za Sport klub.

Prvi put je Mirotić, koji je rođen u Podgorici, a koji se sa 14 godina preselio u Madrid i karijeru, iz Džokera nastavio u Realu, kazao zbog čega nikada nije obukao dres crnogorske selekcije.

Prije četiri i po godine, u januaru 2015, on je u razgovoru za "Glas Amerike", dok je nosio dres Čikago Bulsa, rekao je da nikada nije "zatvorio vrata reprezentaciji Crne Gore".

"Uvijek postoji mogućnost da zaigram za Crnu Goru", kazao je tada Mirotić.

U tom trenutku, Mirotić još nije bio seniorski reprezentativac Španije.

Devet mjeseci kasnije nastupio je za "crvenu furiju" na Evropskom prvenstvu i osvojio zlatnu medalju, 2016. uzeo bronzu na Olimpijskim igrama u Riju...

Mirotić je 2013. godine odlučio da ne igra ni za Španiju, ni za Crnu Goru na Eurobasketu u Sloveniji.

“Donio sam odluku da ne igram u Sloveniji znajući da će biti onih koji takvu odluku ne razumiju ili je čak kritikuju. Ali, svaki čovjek koji želi da bude uspješan u životu i karijeri mora da se suočava s teškim situacijama i da, savlađujući ih, postaje sve bolji”, saopštio je Mirotić otvorenim pismom na društvenim mrežama.

“Odluku nisam donio ranije, jer sam imao obostrani pritisak, posebno od Španije", rekao je tada Mirotić u razgovoru za "Vijesti".

Bonus video: