Drijenčić: Važna pobjeda, Polding je fenomenalan igrač, a još veći čovjek

Njemački tim savladao Budućnost u "Morači" 85:83
1096 pregleda 0 komentar(a)
Riki Polding u duelu sa Skotom Bamfortom, Foto: Savo Prelević
Riki Polding u duelu sa Skotom Bamfortom, Foto: Savo Prelević

Trener Oldenburga Mladen Drijenčić je bio srećan zbog večerašnje pobjede njegovog tima u "Morači" protiv Budućnosti, u petom kolu Evrokupa.

"Svi su vidjeli borbu dva tima na terenu, a ta borba i energija je pokazivala koliko je utakmica bila važna za oba tima. Za nas, nakon trijumfa kod kuće protiv Unikahe, ovo je važna pobjeda u borbi za prolaz u top16 fazu. U domaćem prvenstvu smo imali lošu utakmicu protiv Gisena, i igrači su danas pokazali veoma dobru reakciju. Momci su od početka imali pravi odnos, želju za pobjedom, borili su se za svaku loptu, borili u odbrani, i uglavnom smo se držali našeg koncepta igre. U najvažnijim trenucima meča igrali smo veoma dobru odbranu “pik en rola”, ne dozvolivši lake poene domaćem timu. Ponavljam, srećan sam i ponosan na moj tim, i nadam se da će ova dobra utakmica donijeti dobru motivaciju za naredni meč u domaćem prvenstvu", rekao je Drijenčić.

Trener njemačkog tima je potom govorio o simbolu Oldenburga, 37-godišnjem američkom košarkaši Rikiju Poldingu, igrača koji igra na poziciji beka i krila, a krasi ga dobar šut i prodornost, i koji je Budućnosti ubacio 21 poen (6-5 za dva, 6-3 za tri poena).

"Riki igra 13 sezona za Oldenburg, osvojio je 2009. godine jedinu titulu prvaka, 2015. je sa mnom osvojio Kup Njemačke, igrao je tri puta finale Bundeslige, i njega zovu gospodin Poldinburg, čak i grad zovu Poldinburg. Riki ima toliku odgovornost za ovaj tim, za klub, i uvijek kad je najteže Riki nađe snagu da vodi ovaj tim. Mislim da bez njega večeras ne bismo mogli dobiti ovu utakmicu, pogotovo što je njegova zamjena povrijeđena. Mislim da je igrao oko 35 minuta, pogodio je veoma važne šuteve, i da zbog onog promašenog slobodnom bacanja neće moći da spava i da će sljedeći trening izaći ranije na teren da vježba bacanja. On je fenomenalan igrač, a još veći čovjek", zaključio je Drijenčić priču o igraču koji je svojevremeno odbio tri puta Željka Obradovića da se iz Oldenburga preseli u Panatinaikos.

View this post on Instagram

"It was all a dream........"

A post shared by Rickey Paulding (@rpaulding23) on

Polding je sa Oldenburgom igrao i Evroligu 2009/10 kada je imao u proseku 11 poena po meču.

Riki je rođen u Detroitu 1982. godine i studirao je na solidnom Misuri Univerzitetu 2000- 2004. Izabran je u drugoj rundi drafta kao 54. pik 2004. pa je otišao u Evropu.

Igrao je za Hapoel Jerusalim 2004/05, pa za francuski Asvel 2005/06, pa za Gravlen 2006/07 i onda je otišao u Oldenburg.

Četiri puta je biran u najbolji tim Bundeslige, a osam puta je igrao na njemačkom Ol staru...

Bonus video: