Nidam: Moje dvije greške u finišu su nas koštale utakmice

"Bamberg je imao 15 ofanzivnih skokova, to je previše, i kada uporedimo naših 29 skokova u odnosu na njihovih 47, to je presudilo utakmicu", rekao je Pavićević
1456 pregleda 1 komentar(a)
Derik Nidam, Foto: Championsleague.basketball
Derik Nidam, Foto: Championsleague.basketball

Plej Mornara i crnogorske reprezentacije, Derik Nidam čestitao je Bambergu na pobjedi u večerašnjem meču 4. kola grupe C FIBA Lige šampiona (81:76).

"Bamberg je igrao veoma dobro. Tačno su znali gdje žele da nas dovedu u svakom posjedu. Imali smo odličan plan utakmice, borili smo se veoma jako, a ja sam napravio par grešaka u posljednjoj četvrtini, i to nas je koštalo utakmice", rekao je Nidam, koji je upisao 18 poena, osam asistencija i šest skokova, ali je izgubio loptu i promašio flouter nakon što je Mornar prišao na 74:71, nešto više od dva minuta prije kraja.

Pobjedu domaćinu čestitao je i trener Mornara Mihailo Pavićević.

"Domaćin se borio se 40 minuta za ovu pobjedu. I mi smo se borili, ali smo u prvom poluvremenu napravili neke krucijalne greške u odbrani, dozvolili smo im da se rastrče i steknu vođstvo. Ipak, uspjeli smo da se vratimo u meč, na tri minuta prije kraja je meč bio na jedan ili dva posjeda, sve je bilo moguće. Na kraju, međutim, nijesmo odigrali jako u odbrani, posebno unutar reketa, dozvolili smo protivniku da postigne previše lakih koševa. Bamberg je imao 15 ofanzivnih skokova, to je previše, i kada uporedimo naših 29 skokova u odnosu na njihovih 47, to je presudilo utakmicu", rekao je Pavićević.

Strateg Mornara je dodao da nije tužan nakon ovog poraza.

"Igrali smo prilično dobro, borili se, bili u igru skoro čitav meč, ali je na kraju Bamberg bio bolji od nas, to je košarka. Nadam se da ćemo mi biti bolji u Baru", zaključio je Pavićević.

Trener Bamberga Roel Mors kazao je da je njegova ekipa "imala šansu da ranije riješi utakmicu".

"Ali, uvijek smo im dozvoljavali da se vraćaju u meč. Međutim, i dalje sam ponosan na moj tim, jer su momci pokazali sjajnu energiju i stav. Nije lako limitirati tim sa takvim ofanzivnim talentom na 76 poena. Mislim da idemo u pravom pravcu, naravno još uvijek nismo tamo, ali mislim da iz meča u meč napredujemo. Počeli smo ovo takmičenje veoma loše, ali sa dvije pobjede u posljednja dva meča mislim da ponovo možemo da budemo konkurentni", rekao je Mors.

Trener Bamberga je dodao da je i bio plan da se ofanzivnim skokom napadne protivnički koš.

"Mislim da imamo igrače za tako nešto. Mislim da uvijek moramo da budemo agresivni, posevno u skoku u napadu, to su i uradili, i u tom elementu leži najveći razlog naše pobjede", dodao je Mors.