Pavićević: Nismo bili fokusirani na utakmicu, za to ne možemo da se vadimo na dug put i umor

"Ekipi Tenerifea želim sve najbolje, oni su jedan od najboljih timova u ovom takmičenju", rekao je trener Barana
1667 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Nakon ubjedljivog poraza na Kanarskim ostrvima (91:61), u meču 9. kola FIBA Lige šampiona, trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao da je ekipa Tenerifea bila spremna za ovaj meč, što ne može da kaže za svoj tim.

"Jedan objektivan razlog za to je veoma težak put, jer smo putovali cijelu noć i cijeli dan. Nismo imali nijedan trening prije utakmice, nismo imali vremena za to. I mogu da razumijem ako je neko umoran, ali ne mogu da shvatim da od prvog minuta nismo bili fokusirani na utakmicu. Za taj dio ne možemo da se vadimo na put i umor", rekao je Pavićević.

Pavićević je dodao da je njegova ekipa dozvolila protivniku da se rastrči i stekne veliku prednost na početku meča.

"Nakon toga nismo imali nikakvih šansi da se vratimo u utakmicu, nismo imali ni snage da to uradimo. Ekipi Tenerifea želim sve najbolje, oni su jedan od najboljih timova u ovom takmičenju", zaključio je Pavićević.

Mirza Begić je čestitao ekipi Tenerifea na pobjedi.

"Oni su sjajan tim. sa sjajnim igračima. Danas su loptu dodavali veoma dobro, uvijek su nalazili otvoren šut, igrača u najboljoj poziciji. Mi smo, sa druge strane, danas igrali veoma loše. Moramo da radimo na popravljanju naše igre, i pokušamo da budemo bolji", rekao je Begić.

Trener Tenerifea Ćus Vidoreta je kazao da je njegov tim odradio dobar posao na početku meča.

"Od starta smo bili maksimalno fokusirani i odlično smo čuvali glavne igrače Mornara, posebno Džejkoba Pulena, koga smo sveli na sedam poena. U prvoj četvrtini smo napravili veliku razliku, nakon toga smo prilično dobro kontrolisali drugu četvrtinu i stekli 27 poena prednosti. Mornar je jedino treću četvrtinu završio bolje od nas, ali smo do kraja kontrolisali utakmicu. Srećno smo jer smo odradili dobar posao, bili smo fokusirani kako je bilo potrebno, kako bismo zadržali prvo mjesto u našoj grupi", rekao je Vidoreta.

Bonus video: