Mijović: Snosim najveću odgovornost - da smo izgubili, a bili smo blizu, ko zna što bi se dogodilo

Podgorički tim je imao 18 poena prednosti na poluvremenu, a na kraju slavio u neizvjesnoj završnici 78:75
6825 pregleda 9 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2020. 21:32h

Trener košarkaša Budućnost Volija Petar Mijović nije bio previše zadovoljan nakon očekivane, ali neočekivano teško ostvarene pobjede nad Primorskom u 14. kolu ABA lige.

Njegov tim je imao 18 poena prednosti na poluvremenu, a na kraju slavio u neizvjesnoj završnici 78:75.

"Mislim da je zabrinjavajuće da nam se treći put u posljednje tri utakmice događaju iste stvari - imamo 20-ak razlike, djelujemo dosta dobro, a onda dolazi do ozbiljnog pada. Ne nalazimo način da se prilagodimo, da prepoznamo momenat i da odgovornije uđemo u rješavanje nekih situacija i obaveza i u odbrani i u napadu", kazao je Mijović.

On je rekao da ekipa u tim situacijama gubi konce igre.

"Ja kao trener i neko ko je odgovoran za tim snosim najveću odgovornost. Treba dobro odmjeriti i odrediti se prema nekim dešavanjima u bliskoj budućnosti. Mi pokazujemo određenu neozbiljnost prema poziciji koju imamo. Nama svaka pobjeda znali korak bliže plej-ofu, a da smo izgubili večeras ko zna šta bi se dogodilo. Moj utisak je da smo bili blizu da izgubimo", rekao je Mijović.

Primorska je bila hit sezone, a onda je ekipa "razbijena", zbog finansijske krize - otišli su Šiško, Heris, Jagodić-Kuridža, trener Golemac.

"Primorska je nastavila da igra dobro, to je sistem. Oni su i protiv Partizana i protiv Crvene zvezde 30 minuta bili u igri. Veliki respekt za sve što je Primorska uradila i radi, za cijelu ekipu i bivšeg trenera Golemca", naglasio je Mijović.

Bonus video: