Nikola Peković - tim menadžer, Blagota Sekulić - trener košarkaške reprezentacije Crne Gore

Naša reprezentacija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 21. februara mečom protiv Velike Britanije, tri dana kasnije je duel protiv Francuske
16206 pregleda 20 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka u KSCG
Sa današnjeg sastanka u KSCG
Ažurirano: 10.01.2020. 17:40h

Nikola Peković, proslavljeni crnogorski košarkaš i nekadašnji NBA as, novi je tim menadžer reprezentacije Crne Gore, dok je Blagota Sekulić, nekadašnji kapiten nacionalnog tima, postao saradnik selektora Boška Radovića u stručnom štabu, saopšteno je iz KSCG.

"Sigurno da je to drugačije nego u periodu kada sam bio igrač, ali opet velika odgovornost za mene. Stvarno mi je drago što je KSCG meni dao funkciju tim menadžera, sigurno ću raditi sve da pomognem reprezentaciji i sa ovog mjesta." poručio je Peković.

Blagota Sekulić je u prošlim kvalifikacijama imao veliku ulogu u istorijskom uspjehu - plasmanu na Svjetsko prvenstvo, a sada će kao trener probati da pomogne da se izbori Eurobasket.

"Meni je jako drago da sam dio novog stručnog štaba. Uradiću sve što je u mojoj moći da se ostvari što bolji rezultat, to je u ovom slučaju plasman na Evropsko prvenstvo. Odmah nas čeka teška utakmica protiv Velike Britanije i nadamo se najboljem." poručio je Sekulić.

Pored Blagote selektoru Radoviću će kao trener pomagati i Vladimir Todorović, a u stručnom štabu još su kondicioni trener Milovan Ljubojević, doktor Aleksandar Radović, fizioterapeut Periša Čagorović i ekonom Darko Savić, koji su bili dio i tima Zvezdana Mitrovića.

"Nikola i Blagota dva nova stara lica, nekada kao igrači, sada na drugim funkcijama. Dva bivša igrača sa velikim iskustvom, znam da će pomoći u ovom ciklusu kvalifikacija. Cilj je da se plasiramo na EP. Njih dvojica imaju veliko iskustvo, kako na terenu tako i van njega, tako da mogu slobodno reći da su veliko pojačanje za A selekciju." kazao je Radović.

Naša reprezentacija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 21. februara mečom protiv Velike Britanije, tri dana kasnije je duel protiv Francuske.

Bonus video: