Pavićević: Bitno je da držimo korak sa ekipama iz vrha

"Čim smo pravili veću razliku, dolazilo je do opuštanja, u odbrani i napadu, tako da smo Primorskoj u par navrata davali priliku da se vrati u meč. To je ono što ne volim, više volim konstantnost u igri po mogućnosti 40 minuta, iako je lakše to reći nego ostvariti", rekao je trener Mornara
1739 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 12.01.2020. 00:59h

Komentarišući pobjedu protiv Primorske (99:84), u 15. kolu ABA lige, trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je da je najveći problem imao "kako da spremi ekipu, da igrači ne uknjiže pobjedu prije nego izađu na teren".

"Znamo da je Primorska pretrpjela velike promjene, zbog njihovih problema ostali su bez najboljih igrača. Međutim, to je ekipa koja igra 40 minuta, igrači koji su ostali su preuzeli odgovornost, igraju rasterećeno, jer su obezbijedili opstanak, nemaju pritisak, i to su najopasnije ekipe. U prošlom kolu su bili na pragu pobjede protiv Budućnosti, pa je bilo važno da ih ne potcijenimo. U većem dijelu meča je to funkcionisalo, međutim igrači su pokazali jednu stvar koja mi se nimalo ne dopada. Čim smo pravili veću razliku, dolazilo je do opuštanja, u odbrani i napadu, tako da smo Primorskoj u par navrata davali priliku da se vrati u meč. To je ono što ne volim, više volim konstantnost u igri po mogućnosti 40 minuta, iako je lakše to reći nego ostvariti", rekao je Pavićević.

"Generalno, odigrali smo dobru utakmicu, znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost, kako da napadamo, a napadački smo bili dosta raspoloženi, dali smo gotovo 100 poena. Milo mi je što su se neki igrači vratili, poslije kriznih perioda, jer što nas bude više u funkciji, time će biti i bolji", dodao je strateg Barana.

Pavićević ističe da je njegova ekipa najbolje odigrala prvu četvrtinu.

"Tu smo bili fokusirani. Međutim, čim svo poveli 12,13 razlike, onda se osjećala komotna igra u odbrani, pogotovo na defanzivnom skoku. Dešavalo se da oni šutnu a da naša dva ili tri igrača već kreću u kontranapad, razmišljajući o poentiranju, prije nego dođemo u posjed lopte. Ali, bitno je da smo upisali pobjedu, da držimo korak sa ekipama iz vrha. Već u subotu nas čeka derbi protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani, i tu su mjesta gdje mi treba da se pokažemo ako mislimo da pravimo nešto više", istakao je Pavićević.

Trener Mornara je u finišu meča bio ljut na Džejkoba Pulena, koji je na 99:82, šest sekundi prije kraja, šutirao iz teške pozicije i promašio. Barani su u finišu jurili da dostignu pobjedu Primorske u prvom međusobnom odmjeravanju snaga (101:83).

"Treba da se zna disciplina u igri. To je razlika između pobjedničke ekipe koja zna šta treba da radi i onoga "hajde da igramo, pa što se desi". Zato je moja reakcija na kraju bila takva. Vjerovatno mi nećemo biti u krugu sa Primorskom, ali ako znamo i ako pričamo posljednja tri-četiri minuta da nam treba razlika preko 18 poena razlike, ne može se uzeti onakav šut iz mrtvog ugla. Ako tako uradiš na 18 razlike, tako ćeš uraditi i na pola koša i izgubiti utakmicu. Dogovor je bio da se lopta izvede gore na vrh, da se odigra jedan na jedan, pa ako se da koš dobro jeste. Ali, ne može se igrati jedan na jedan iz mrtvog ugla. pa da si Majkl Džordan", zaključio je Pavićević.

Andrej Žakelj, trener Primorske, kazao je da je njegova ekipa utakmicu počela premekano.

"Dozvolili Mornaru koji ima izvanredne šutere, individualce da se razigra. To je bila prva stvar koju smo u pripremi utakmice spomenuli da ne smije da se desi, ali desilo se. Mislim da moji momci žele, bore se, u situaciji kakve jeste, li kad dozvoliš ovakvoj ekipi da se razigra, onda je to vrlo teško da se zaustavi. Primljenih 99 poena je previše za ono što mi želimo da igramo u odbrani", rekao je Žakelj.

Bonus video: