Pavićević: Čestitam igračima, za pobjedu su se borili do posljednje sekunde

„Do kraja ćemo se boriti za prolaz u drugu rundu. Naravno, nije sve u našim rukama, ali ćemo mi dati sve od sebe da pokušamo da se plasiramo u sljedeću rundu“, rekao je trener Barana
1753 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Championsleague.basketball
Mihailo Pavićević, Foto: Championsleague.basketball

Trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao da je pobjeda protiv Bamberga (77:73), u 11. kolu FIBA Lige šampiona, veoma dobra.

„Svaka pobjeda na evropskoj sceni je velika, posebno protiv tima sa tradicijom kao što je Bamberg, koji je igrao i Evroligu. Utakmica je bila onakva kakvu sam i očekivao, i želim da čestitam mojim igračima, jer smo večeras odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni. Borili smo se do posljednjeg sekunda da bismo ostvarili ovu pobjedu. Ovo je bila tipična evropska utakmica, sa puno fizičkog kontakta, i bili smo spremni na to. Ponavljam, veoma sam srećan zbog ove pobjede“, rekao je Pavićević.

Trener Barana se nada da će njegova ekipa na isti način igrati i u preostale tri utakmice u Fibinoj Ligi šampiona.

„Do kraja ćemo se boriti za prolaz u drugu rundu. Naravno, nije sve u našim rukama, ali ćemo mi dati sve od sebe da pokušamo da se plasiramo u sljedeću rundu“, zaključio je Pavićević.

Krilni centar Mornara Vukota Pavić čestitao je „ekipi i stručnom štabu na velikoj borbi u ovoj teškoj utakmici“, jer su on i njevovi saigrači odigrali četiri utakmice u sedam dana.

„Bamberg je imao 12 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, ali smo to iskontrolisali u nastavku, i mislim da su navijači na kraju srećni zbog ove pobjede“, rekao je Pavić.

Trener Bamberga Roel Mors je rekao da je meč u Baru bio veoma težak za njegovu ekipu.

„Imali smo veoma loš početak utakmice, posebno u odbrani. Nakon toga smo uspjeli da se vratimo u meč, imali smo nekoliko prilika da ga okrenemo u našu korist, ali, nažalost, nismo uspjeli. Generalno, nismo dovoljno dobro šutirali da bismo imali šansu da pobijedimo, iako smo imali 20 ofanzivnih skokova, što pokazuje da smo sve pokušavali da preokrenemo meč. Ali, ponavljam, nismo pogađali kad je trebalo“, rekao je Mors.

Bonus video: