Šek je plakao sedam minuta dok je govorio o Kobiju

Uzroci pada helikoptera u kome je nastradala košarkaška legenda, njegova kćerkica i još sedam osoba još nisu zvanično poznati
3872 pregleda 0 komentar(a)

Tijelo legendarnog košarkaša Kobija Brajanta zvanično je identifkovano danas.

Brajant je identifikovan zahvaljajući otiscima prstiju.

Istražitelji rade na identifikovanju još pet tijela među kojima je Brajantova ćerka Đijana, koja je imala 13 godina.

Uzroci pada helikoptera u kome je nastradala košarkaška legenda, njegova kćerkica i još sedam osoba još nisu zvanično poznati, ali su istražitelji danas objavili prve rezultate istrage.

Pojavili su se i novi snimci sa mjesta nesreće, na kojima se vidi olupina i sav užas tragedije koja je potresla svijet.

"Znamo da je helikopter bio na 700 metara visine kada je izguibio vezu sa kontolom. Padao je padao otpilike minut, odnosno 600 metara u minuti, tako da znamo da je intezitet pada bio veoma snažan. Helikopter je pao na lijevu stranu. To je sve što možemo da kažemo za sada. Za deset dana će biti objavljen preliminarni izvještaj zasnovan na činjeničnim informacijama, bez analize. Imaćemo informacija više nego sada, ali će biti objavljene samo činjenice. Finalni izveštaj će biti objavljen u periodu od 12 do 18 mjeseci, uz kompletne nalaze, zaključke i preporuke za povećanje bezbjednosti", kazala je Dženifer Homendi iz Nacionalnog savjeta za bezbjednost u saobraćaju.

Tragična smrt jednog od najboljih košarkaša svih vremena je i danas glavna tema u svjetskim sportskim medijima.

Za velikim šampionom žali cijeli svijet. Emotivno je sinoć bilo na “San Siru”. Milan i navijači Milana oprostili su se od Kobija, koji je obožavao fudbal, a bio je osvjedočeni navijač “rosonera”.

Dirljivo i u suzama o Kobiju je sinoć pričao njegov dugodišnji saigrač Šekil O Nil. Njih dvojica su harali u dresu Lejkersa, ali povremeno imali i zategnut odnos u želji da se nametnu kao lideri.

Sve se, naravno, zaboravilo – ostalo je vječito prijateljstvo.

"Boli me to što neću moći da se šalim sa njim na prijemu u Kuću slavnih, da nećemo moći da se peckamo – ja imam šest, a ti pet titula, što smo radili stalno. Nećemo moći da pričamo da bismo uzeli deset titula da smo ostali zajedno. Izgubio sam sestru, a ovakvu bol sam osjetio tada. Izgubio sam prijatelja, otišao je najbolji Lejkers ikada i jedan od najboljih svih vremena", rekao je Šek.

Bonus video: