Pavićević: Uhvatili smo posljednji voz za plej-of, gledamo da iskoristimo tu šansu

"Nezgodno je trenirati ekipu u kojoj imate 10 šutera, i treba svi da se zadovolje. Danas nas je to moglo koštati, jer je vraćanje Zadra u utakmicu bilo vrlo opasno. Obično se tako i gubi utakmica, ali, šta je, tu je, mi smo dobili", rekao je trener Barana
2321 pregleda 2 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Zvonko Kučelin
Mihailo Pavićević, Foto: Zvonko Kučelin

Trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao da je srećan zbog pobjede u Zadru (89:83), kojom Barani hitaju ka plej-ofu.

„Puno nam znači u borbi za plej-of. Pobjedom u Ljubljani (protiv Cedevita Olimpije), uhvatili smo posljednji voz, i sada gledamo da iskoristimo tu šansu. A, ujedno, mi je izuzetno teško i žao što je našim iskrenim sportskim prijateljima iz Zadra situacija takva, kakva je, ali sport je surov. Nadam se i od sveg srca želim da Zadar do kraja smogne snage da izbori opstanak u ABA ligi“, rekao je Pavićević.

Strateg Barana je dodao da je njegova ekipa u većem dijelu meča imala kontrolu.

„Osim u jednom segmentu, gdje smo, apsolutno, podbacili, i koji je bio apostrofiran prije utakmice, a to je ofanzivni skor Zadra. Imali su nevjerovatnih 23 skoka u napadu, što je, zaista, nedopustivo. Ali, i uz te greške smo uspjeli da privedemo utakmicu kraju. Imali smo priliku da uđemo u mirniju završnicu, međutim čitavu sezonu imamo taj problem da kada stvorimo neku razliku onda počne malo ispucavanje, taj šut za tri poena...Nezgodno je trenirati ekipu u kojoj imate 10 šutera, i treba svi da se zadovolje. Danas nas je to moglo koštati, jer je vraćanje Zadra u utakmicu bilo vrlo opasno. Obično se tako i gubi utakmica, ali, šta je, tu je, mi smo dobili.

Za Mornar je meč u Zadru bio specifičan, jer su debitovala dvojica novih igrača, Dario Hant i Ajzea Vajthed.

„Imali smo, maltene, jedan trening skupa. Znate, nekad to napravi veću konfuziju nego korist, ali, u svakom slučaju, ovo je vrlo bitna pobjeda za nas. Idemo jednu po jednu, predstoji nam derbi protiv Zvezde u Baru. Biće to utakmica za čitav grad, za sve nas, kojoj prilazimo kao svakoj drugoj“, rekao je trener Mornara.

Mornar je, neočekivano, meč počeo bez klasičnog plejmejkera, ali je nakon 48 sekundi izašao krilni centar Hant, a ušao Nidam. Pavićević je iskreno i na simpatičan način objasnio kako je došlo do greške...

„Utakmicu sam počeo sa dvije moje velike greške. Prvo, vidjeli se da sam ja bojom odijela odskakao od ostatka stručnog štaba, pogrešno sam odabrao odijelo. Tako sam pogrešno i odredio petorku, jer u listi za utakmicu po brojevima su do sada redom Pulen, Heris i Nidam, i nidam vidio da je Hant ponio broj četiri. To je, apsolutno, bila moja greška.

Pavićević se saglasio sa šaljivim komentarom jednog novinara da odijelo ne čini čovjeka.

„Ali, mi vodimo računa o tome da smo jednoobrazno obučeni, to je stil koji guramo. I, zaista, kada sam pred utakmicu sišao u hol hotela, i vidio da sam ja jedini u ovoj kombinaciji. Normalno, to će biti predmet šale u autobusu u povratku do Bara“, zaključio je uz osmjeh Pavićević.

Trener Zadra Danijel Jusup kazao da njegova ekipa od starta meča "nije izgledala kako treba".

"Pogotovo što se tiče agresivnosti u odbrani. I ono što smo danas napravili bilo zbog odbrane, no i kada bismo ih stisnuli i natjerali na izgubljene lopte nismo to iskoristili. A Mornar je to kaznio. Preiskusna su ekipa da to ne neprave. Mislim da objektivno govoreći nismo zaslužili dobiti ovu utakmicu. Trudimo se napadačkim skokom iskompenzovati neke stvari koje nam nedostaju, ali to večeras nije bilo dovoljno. Predugo držimo loptu, a moramo je se brže rješavati, pogotovo iz "pick and rolla". Pokušavam na to ukazati igračima, ali to ne ide lagano", rekao je Jusup.

Bonus video: