Mijović: Protiv Partizana na pobjedu za 1. mjesto

Ovo je bila lijepa košarkaška noć i dobra utakmica, koja je otvorena na pravi način. Dali smo dosta laganih poena, uhvatili šuterski ritam, publika je imala šta da vidi i uživa. Častili smo sebe laganijom pobjedom, bez previše stresa i potrošnje - istakao je Petar Mijović
3202 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović na utakmici sa Igokeom, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović na utakmici sa Igokeom, Foto: Savo Prelević

Egzibicijom protiv Igokee, košarkaši Budućnost Volija su pokazali da hvataju zalet za završnicu ABA lige. Petar Mijović je, razumljivo, bio nasmijan nakon plus 40.

- Ovo je bila lijepa košarkaška noć i dobra utakmica, koja je otvorena na pravi način. Dali smo dosta laganih poena, uhvatili šuterski ritam, publika je imala šta da vidi i uživa. Častili smo sebe laganijom pobjedom, bez previše stresa i potrošnje, a Petar Popović je sa 22 minuta najviše proveo na terenu. Sve što smo zacrtali se obistinilo - istakao je Mijović.

Do kraja regularnog toka lige, pred Podgoričanima su tri derbija - sa Partizanom i Cedevita Olimpijom u gostima, te Mornarom u „Morači“, gdje u posljednjem kolu gostuje i FMP. Ovakva pobjeda nad Igokeom je sigurno podstrek pred ta iskušenja.

- Sve te utakmice su sigurno teške. Pobjeda nad Igokeom nam daje na samopouzdanju i vjeri da pristup obavezama i dobar rad u najvažnijem momentu može da bude presudan. Bilo nam je bitno ne samo da pobijedimo, već i da izgledamo dobro. Uspjeli smo u tome, a i publika je prepoznala i podržala, čime smo napravili dobru uvertiru pred ono što nas čeka.

U derbiju 18. kola ABA lige sjutra se sastaju Crvena zvezda i Partizan. Na pitanje šta njegovom timu više odgovara, Mijović nije mogao da odabere.

- Ako bi pobijedio Partizan, mi bismo praktično bili u plej-ofu. Ali, kakav god da bude rasplet, moramo da pobijedimo Partizan u Beogradu da bismo bili prvi.

Budućnost će do kraja prelaznog roka, tj. do 15. februara, pokušati da dovede još jednog igrača. Trener je otkrio i na kojoj poziciji traži pojačanje.

- Nakon nove teške povrede Filipa Barovića, rekao sam da tražimo igrača koji bi mogao da donese kvalitet više. Ali, jedan od mojih favorita na poziciji pet na četiri je potpisao ugovor u NBA. Imamo određene ideje, ali nemamo još ništa konkretn. Tražimo profil igrača malo drugačiji u odnosu na Martinša Mejersa i Zorana Nikolića - zaključio je Mijović.

Bonus video: