"Partizan i Budućnost važni državni simboli, ali ipak samo organizacije koje se bave sportom"

Nakon što se beogradski klub juče oglasio saopštenjem, danas je to uradio i predsjednik Ostoja Mijailović, koji je apelovao na navijače da fer i sportski podrže svoj tim
5919 pregleda 16 komentar(a)
Košarkasi Partizana Nikola Janković i Rašon Tomas, Foto: (BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DS)
Košarkasi Partizana Nikola Janković i Rašon Tomas, Foto: (BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DS)

Meč visokog rizika igra se u nedjelju u Beogradu u okviru 19. kola ABA lige.

U "Arenu" na duel sa Partizanom dolazi Budućnost Voli - meč u kome se sastaju dvije vodeće ekipe na tabeli.

Nakon što se beogradski klub juče oglasio saopštenjem, danas je to uradio i predsjednik Ostoja Mijailović, koji je apelovao na navijače da fer i sportski podrže svoj tim.

"Na prvom mjestu, želim da istaknem kako je ovaj meč nama od izuzetno velikog značaja sa sportske strane, jer nam može otvoriti vrata prvog mjesta u regularnom delu ABA lige. Raduje me veliko interesovanje navijača, jer su igrači i stručni štab svojom borbom i posvećenošću sigurno zaslužili takvu podršku.

Sa druge strane, ova utakmica u organizacionom smislu predstavlja izazov za nas kao domaćina, ali i za sve navijače, i to iz razloga koji nemaju veze sa sportom. I Budućnost i Partizan su košarkaški klubovi, važni simboli svojih država, ali ipak samo organizacije koje se bave sportom i koje nemaju veze sa nekim drugim dešavanjima.

Zbog toga, želim da uputim poziv našim navijačima da se skoncentrišu na teren i podršku našem timu, jer nam je ta podrška prijeko potrebna. Emocije su jake, ali moramo biti svjesni da za Partizan navijaju ljudi različite nacionalnosti i vjeroispovesti i da je to činjenica na koju trebamo biti ponosni i da je to nešto što treba da njegujemo.

Siguran sam da naša braća i sestre znaju, gdje god oni živeli, da imaju našu podršku za očuvanje naših istorijskih vrednosti, ali ovu utakmicu posvetimo našim momcima koji imaju šansu da vrate Partizan tamo gdje nije bio skoro cijelu deceniju", poručio je Mijailović u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Meč se igra u nedjelju od 18 sati.

Bonus video: