SAOPŠTENJE IZ BEOGRADA

Crvena zvezda: ABA liga je na ivici propasti, odluku o Podgorici čekamo 40 dana

"KK Crvena zvezda još jednom upozorava da je ABA liga na ivici propasti jer jedini organ koji formalno-pravno postoji je Predsjedništvo ABA lige. I prvo što od tog tijela (koje se još nije sastalo) očekujemo je da donese konačnu odluku o utakmici 13.kola ABA lige", stoji u saopštenju
10889 pregleda 16 komentar(a)
Nebojša Čović na meču sa Partizanom, Foto: BRANISLAV BOZIC
Nebojša Čović na meču sa Partizanom, Foto: BRANISLAV BOZIC

ABA liga je danas kaznila KK Crvenu zvezdu zbog incidenata na meču sa Partizanom, novčanom kaznom i suspenzijom jednog dijela tribina.

Na odluku je stiglo i reagovanje kluba sa Malog Kalemegdana.

„Oduševljeni smo ekspeditivnošću ABA lige“ i voljeli bi da se kao o utakmici 18. kola ABA lige, tako brzo odlučilo od strane jedinog legalnog organa lige, Predsedništva, oko neodigrane utakmice 13.kola u Podgorici. Tu odluku čekamo već više od 40 dana!

Odluka o kazni nažalost sublimira sve manjkavosti i propuste lige ove sezone, puna je netačnih osnovnih podataka, počev od datuma i kola „sporne“ utakmice. Takođe, odluka o kazni je navedena integralno što se nikada u istoriji lige nije dogodilo, u njoj su navedene čak i ozbiljen neistine poput one „ Da je jedan gledalac pokušao da napadne sudiju“ a istina je da je taj sudija pokušao da udari gledaoca!

O „dopunama“ odluke koje su pravno nemoguće, a kojima su pokušane ispravke brojnih grešaka – i da ne govorimo!", navodi se u saopštenju.

Kaznu je, navodi se u saopštenju, "u ime ABA lige je pisao i donio disciplinski sudija koji nije ni formalno postavljen na tu funkciju tokom ljeta 2019.godine zbog ozbiljnih pravnih propusta zbog kojih je KK Crvena zvezda već uputio tužbu nadležnom sudu u Zagrebu, sa ciljem da se dopune osnivačka akta lige koja nisu mijenjana (uz neznanje većine klubova) od 2015.godine ???

Ponavljamo da je Saša Pavličić Bekić lično u izricanju kazne KK Crvena zvezda za neodigravanje utakmice 13.kola ABA lige naveo da „nije nadležan“, a inicijalni pokušaj kažnjavanja našeg kluba kasnije je „oboren“ i preinačenog od strane žalbenog veća!!!

KK Crvena zvezda kao svaki ozbiljan klub uputio je žalbu na ovu kaznu iz više razloga, o kojima već nedjeljama informišemo košarkašku javnost!"

Crvena zvezda navodi sa se "kuća gradi od temelja, a ABA liga odavno nije kuća svih klubova koji su formalno njeni vlasnici i upravljači, već nekolicine pojedinaca koji bi da je vode, ali tuđim novcem!"

"Da bi neko kažnjavao neki klub mora da je u skladu sa propozicijama postavljen na to mesto. Sa žaljenjem konstatujemo da je i pored ogromnog entuzijazma i želje da radi, gospodin Saša Pavličić Bekić nije formalno postavljen na mjesto i poziciju koju navodno 'pokriva'.

KK Crvena zvezda još jednom upozorava da je ABA liga na ivici propasti jer jedini organ koji formalno-pravno postoji je Predsjedništvo ABA lige. I prvo što od tog tijela (koje se još nije sastalo) očekujemo je da donese konačnu odluku o utakmici 13.kola ABA lige!

Klub je kao prvu mjeru odgovorio ABA ligi na ovu „kvazi“ kaznu i pokušaj sankcionisanja našeg kluba preko svake mjere, i poziva javnost da vrlo pažljivo pročita žalbu koja je upućena u sjedište ABA lige. U njoj će se vidjeti mnogo veći problemi koji muče ABA ligu od propusta na jednoj utakmici, među kojima su navodno i oni koji nisu počinjeni, poput navodnog napada na sudiju!

Takođe, pošto smo u mnogo čemu bili prvi i primjer drugima, očekujemo da u budućnosti svaki propust na svakoj utakmici i obrazloženje kazne budu u istoj formi i vrlo detaljni poput ove navodne kazne koja je izrečena KK Crvena zvezda. Da bude makar neke koristi od ovog 'igrokaza'", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas