Španija - Crna Gora: (Ne)moguća misija u Saragosi

Nakon tri kola, “furija” ima maksimalan učinak, Slovenija je druga sa skorom 2-1, Crna Gora treća sa jednom pobjedom, dok je Bjelorusija posljednja bez bodova
81 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora Španija košarka, Foto: Filip Roganović
Crna Gora Španija košarka, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.02.2018. 15:37h

Nakon poraza od Slovenije i puta koji je trajao devet sati, košarkaši Crne Gore stigli su u Saragosu, gdje sjutra od 19 sati protiv Španije, lidera grupe A i najbolje selekcije 21. vijeka, nastavljaju kvalifikacije za Munodasket.

Tim Serđa Skariola je apsolutni favorit, bila bi senzacija da se meč ne završi pobjedom “furije”.

“Znamo da nas čeka teška utakmica. Španija je odlična reprezentacija, sa puno dobrih pojedinaca. Treba da odigramo meč na našem maksimumu, da damo sve od sebe i probamo da dođemo do pozitivnog ishoda za nas”, kazao je Petar Popović.

“Španija je favorit. To je selekcija koja je sastavljena od vrhunskih pojedinaca, što su oni pokazali i u dosadašnjem toku kvalifikacija. Imamo malo više informacija o njima, gledali smo ih, pripremićemo se – nećemo sigurno izaći sa bijelom zastavom, nadam se da ćemo imati šta da pokažemo”, kazao je Nemanja Vranješ.

Španija je prije dva dana pokazala da ima slabih tačaka – u petak u Minsku, protiv Bjelorusije, slavila je 84:82.

“Realno, rezultat jeste iznenađenje. Ali, mislim da je to bio samo loš dan za Španiju, koja je puno bolji tim”, kazao je Popović.

Španija je u prvom kolu, u “Morači” slavila 79:66.

Nakon tri kola, “furija” ima maksimalan učinak, Slovenija je druga sa skorom 2-1, Crna Gora treća sa jednom pobjedom, dok je Bjelorusija posljednja bez bodova.

Bonus video: