Sutjeska u „Pecari” igra za plej-of

Nikšićani bi pobjedom na gostovanju Širokom u 21. kolu stekli realne šanse da igraju u plej-ofu ABA2 lige
786 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Sutjeske, Foto: MM/ABA 2
Košarkaši Sutjeske, Foto: MM/ABA 2

Sutjeska danas igra odlučujuću utakmicu za plasman u plej-of ABA2 lige.

Nikšićani su nakon sjajne serije u domaćoj ligi, u kojoj imaju svih 27 pobjeda krenuli put Širokog Brijega, kako bi u dvorani “Pecara” od 18 sati, pokušali da u direktnom duelu ostvare pobjedu i praktično osiguraju plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Biće to težak posao, pošto HKK Široki ne zna za poraz u ABA2 ligi u “Pecari” još od novembra i poraza od Borca, jedinog u svojoj dvorani u regionalnom takmičenju.

Sutjeska je toga svjesna, ali i podatka šta joj donosi pobjeda.

"Vratili smo se u trku za plej-of. Dva kola su do kraja, eventualna pobjeda u gostima protiv ekipe Širokog bi nam završila praktično čitav posao oko plasmana u razigravanje. Za nas je to utakmica sezone i daćemo sve od sebe da slavimo, i tako doigravanjem za ABA 1 ligu, prije svega, nagradimo sebe, a zatim i publiku i grad koji nesumnjivo to zaslužuju", kazao je centar Sutjeske Igor Čvorović za portal Onogošt.

Sutjeska je bila bolja u međusobnom duelu u Nikšiću ove sezone 82:73, a u posljednjem kolu dočekuje Dinamik, dok Široki gostuje trećeplasiranom Splitu.

Računica je jasna, Sutjeska bi se porazom sa više od devet razlike oprostila od plej-ofa, a porazom manjim od te granice zavisila bi od Splita.

"Dobili smo priliku da u duelu koji slijedi, sami odlučujemo o svojoj sudbini. Igrači su maksimalno fokusirani i imaju veliku želju da budu najbolji kad je to najpotrebnije", kazao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Bonus video: