Sutjeska kroz dramu do podviga u "Pecari"

Plej-of postaje java, Sutjeska slavila u Širokom 80:78 (21:16, 20:20.25:16, 14:26)
1645 pregleda 0 komentar(a)
KK Sutjeska
KK Sutjeska
Ažurirano: 05.03.2020. 20:09h

Sutjeska je pošla po podvig u Širokom Brijegu, i došla je do velike pobjede. Nikšićani" su slavili u Pecari" 80:78, pa pred svojim navijačima protiv Dinamika u posljendjem kolu imaju meč loptu za plasman u plej - of ABA2 lige.

Izuabranici Zorana Glomazića su do trijumfa došli kroz dramu u finišu, a junak je bio Draško Knežević, koji je psotigao 21 poen.

Drežnjak je imao dvije sekunde da sačuva domaći teren, ali je promnašio trojku, pa je Sutjeska tek druga ekipa ove sezone koja je slavila u "Pecari", jer je to uspjelo samo lideru Borcu.

Sutjeska je sjajno odigrala prve tri četvrtine, nakon kojih je imala čak 14 poena prednosti 66:52.

Ipak, izabranicima Zorana Glomazića kao da se "stegla ruka" i nakon tri četvrtine u kojoj nisu postizali ispod 20 poena, prve koševe je postigao Lalović sa linije bacanja nakon četiri minuta i 42 sekunde igre u posljednjoj četvrtini. Tada je Široki imao samo pet poena zaostatka.

I domaći su košarkaši, međutim ušli u seriju grešaka, a Knežević je pogodio za tri poena i Sutjeska je u posljenjih ninut i po ušla sa osam poena prednosati. Nikola Pavlićević je tada promašio oba slobodna, potom i napravio grešku pa je domaćin prišao na svega tri poena zaostatka. Ipak, Pavlićević je potom pogodio oba slobodna a njegovi saigrači su uspjeli da zadrže nerve. I to uprkos podatku da je pri rezultati 79:77 Pavlićeviću u poslednjih pet sekundi dosuđen tehnički faul.

Đoković je međutim pogodio slobodno bacanje, promašio drugo a Knežević ofanzivnim skokom riješio dramu u "Pecari". Ipak su gosti imali dvije sekunde, ali....

Sutjeska je u oba meča dobila Široki Brijeg, koji u posljednjem kolu gostuje favorizovanom Splitu, ali sada Nikšićani pred svojom publikom imaju zicer za plasman u doigravanja za popunu ABA lige.

U "Pecari" su nakon Kneževića najefikasniji bili Pavlićević sa 14, Lalović sa 13 i SEjfić s a12 poena.

Kod Širokog je Karačić postigao 21, Drežnjak 17 poena.

Bonus video: