Slovenci poručili: Došli smo da pobijedimo

“Crna Gora ima jak tim, biće teško igrati u Morači. Igra čvrstu košarku, ima hrabre igrače, dobra su šuterska ekipa. I ispod koša su dobri, iako su izgubili neigranjem Sekulića. Tu je Radović, vratio se Maraš, koji je iskusan igrač. Crna Gora je dobra ekipa i neće nam biti lako”, naglasio je Trifunović
62 pregleda 1 komentar(a)
Košarka slovenija, Foto: FIBA
Košarka slovenija, Foto: FIBA
Ažurirano: 22.02.2018. 15:55h

Bez prvih zvijezda, braće Dragić, Luke Dončića i Entonija Rendolfa, ali kao zvanični šampion Evrope, reprezentacija Slovenije stigla je u Podgoricu, da bi pobijedila.

Poručio je to selektor Rado Trifunović, koji je naslijedio Igora Kokoškova nakon Eurobasketa.

“Mi smo došli da pobjedimo. Nema tu velike filozofije, to su sportska očekivanja”, kazao je Trifunović.

“Crna Gora ima jak tim, biće teško igrati u Morači. Igra čvrstu košarku, ima hrabre igrače, dobra su šuterska ekipa. I ispod koša su dobri, iako su izgubili neigranjem Sekulića. Tu je Radović, vratio se Maraš, koji je iskusan igrač. Crna Gora je dobra ekipa i neće nam biti lako”, naglasio je Trifunović.

Sa ekipom je stigao i prvi centar, izuzetno važan igrač Gašper Vidmar.

“Imao je problema sa povredom. Probao je malo da trenira, nije potpuno spreman - vidjećemo koliko može da nam pomogne sjutra”, kazao je Trifunović.

Nakon skoro tri godine, Jaka Blažič ponovo će istrčati na parket “Morače”.

“Čeka nas težak meč protiv Crne Gore. Za razliku od dvije prethodne utakmice sa Španijom i Bjelorusijom, sada ima drugačiji sastav, ali i pored toga mislim da je riječ o kvalitetnom timu, koji igra agresivnu odbranu. Moramo da odgovorimo jako u defanzivi i da igramo brzu košarku, koja nas je krasila na Evropskom prvenstvu”, kazao je Blažič.

Blažič i njegovi saigrači imaće u Podgorici podršku nekada velikih košarkaških zvijezda, čiji dolazak sa nacionalnim timom govori i podsjeća da je riječ o velikoj košarkaškoj naciji.

Radoslav Rašo Nesterović sada je generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije, Marko Milić i Jaka Laković su članovi stručnog štaba, dok Peter Vilfan ima ulogu TV komentatora.

U Podgoricu je doputovao i otac Luke Dončića – Saša.

Bonus video: