Vlasnik Klipersa donirao 25 miliona dolara

Sjedinjene Američke Države novo su žarište širenja bolesti, a s više od 100.000 zaraženih osoba popele su se na vrh statističke ljestvice među najugroženijim zemljama svijeta
4732 pregleda 0 komentar(a)
Balmer sa Lenardom i Džordžom, Foto: AP
Balmer sa Lenardom i Džordžom, Foto: AP

Vlasnik NBA kluba Los Anđeles Klipers i bivši izvršni direktor Microsofta Stiv Balmer i njegova supruga Koni su donirali 25 miliona dolara za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19, objavila je američka medijska kuća ESPN.

Sjedinjene Američke Države novo su žarište širenja bolesti, a s više od 100.000 zaraženih osoba popele su se na vrh statističke ljestvice među najugroženijim zemljama svijeta.

Donacija kompanije "Ballmer Group" bit će iskorištena na više načina, a usmjerena prema zajednicama u Sijetlu, Los Anđelesu i sjeveroistočnom dijelu savezne države Mičigen, s kojima je Balmer povezan.

Naime, današnji vlasnik Klppersa, čije bogatstvo magazin "Forbes" procjenjuje na više od 57 milijardi dolara, rođen je u Detroitu (Mičigen), veći dio bogatstva stekao je radeći u Sijetlu, a sada je vlasnik kluba u LA.

Gotovo polovina donacije, 10 milijuna dolara, biće usmjerena za istraživanje i rad na pronalasku lijeka za COVID-19 na univerzitetu Vašington u Sijetlu.

Bonus video: