ABA liga u magli: U srijedu sastanak, odluke na Skupštini

Sastanak će biti samo neformalni, odluke se neće donositi
1533 pregleda 0 komentar(a)
Hasan Martin na meču sa Partizanom
Hasan Martin na meču sa Partizanom

Predsjednik ABA lige Domagoj Čavlović potvrdio je da će se u srijedu održati video konferencija klubova regionalnog takmičenja.

“Dogovorili smo se da održimo radni sastanak, da svi iznesemo predloge i ideje kako i na koji način da privedemo sezonu kraju. Naravno da bi idealno bilo da se sezona završi na parketu, da bi svi voljeli da se trenutno vode borbe za titulu, plasman u elitno društvo, opstanak u regionalnom takmičenju, ali na žalost situacija je daleko od idealne”, rekao je Čavlović za Sportklub.

Sastanak će biti samo neformalni, odluke se neće donositi.

“Pitanje koje najviše zanima ljubitelje košarke je da li će biti proglašen šampion ili ne, ali takvu odluku definitvno nećemo donijeti tokom radnog sastanka, jer se ona donosi na Skupštini koju ćemo zakazati, možda baš u srijedu. Ono što je donekle izvjesno je da će ABA liga biti proširena na 14 klubova, ali moramo da uskladimo i termine i da vjerujemo da će naredna sezona početi kada je i planirano”.

Povezani članci

16. April 2020.

Ključni sastanak ABA lige u srijedu

Nezahvalne su prognoze...

“Sada je najvažnije da sačuvamo zdravlje ljudi i da posljedice koronavirusa svedemo na najmanju moguću mjeru. Vidjeli ste da su se oglasili i čelnici Evrolige, koji su naglasili da žele da nastave takmičenje, ali pod uslovom da ne postoji nikakva bojazan od virusa. To bi smo voljeli i mi, ali ko to u ovom trenutku može da garantuje i odgovori na pitanje kada će biti završena borba protiv koronavirusa”, istakao je Čavlović.

Do kraja regularnog dijela ABA lige ostalo je još jedno kolo.

Plasman u plej-of izborili su Partizan, Budućnost Voli i Crvena zvezda, a za četvrto mjesto su kandidati Mornar, Cedevita Olimpija i Primorska.

Bonus video: