Nikšićani negoduju: Hoćemo da se na terenu borimo za ABA ligu

Tim Zorana Glomazića je zauzeo 4. mjesto u ABA 2 ligi traži da se igra fajnl-for
1633 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Sutjeske, Foto: KK Sutjeska, KK Sutjeska
Košarkaši Sutjeske, Foto: KK Sutjeska, KK Sutjeska
Ažurirano: 26.04.2020. 17:50h

U ABA ligi svi guraju svoje interese, a čini se da su u jeku polemika za odluku kako će se odvijati borba za titulu najbolje prošli hrvatski klubovi.

Praktično je dogovoreno da niko ne ispada, što najviše odgovara Zadru, koji je bio jednom nogom u ABA 2 ligi, a da se elitni rang proširi sa dvije ekipe iz donjeg doma - Borcem iz Čačka i Splitom.

Iz svih priča su potpuno izostavljena dva tima koja su izborila plej-of za ulazak u ABA ligu, MZT Skoplje i Sutjeska. Nikšićani su se danas obratili javnosti.

„Prije svega nadamo se da ste dobro i sigurno, kao i vaše porodice, u ovim teškim vremenima koja su pogodila svijet. Obraćamo vam se povodom saopštenja za javnost ABA lige, kao i natpisa u medijima širom regiona, a u vezi sa okončanjem ABA i ABA 2 lige za sezonu 2019/2020.

U pomenutim saopštenjima - napisima, najčešće se govori o proširenju ABA 1 lige sa dva tima iz ABA 2 lige, što Košarkaški klub Sutjeska podržava. Kao tim koji je obezbijedio mjesto u doigravanju za ABA ligu, KK Sutjeska smatra da je jedino ispravno da se za dva mjesta bore četiri kluba koja su izborila plej-of ABA 2 lige. S obzirom na situaciju vezano sa pandemijom koronavirusa, čije je trajanje i dalje nepoznato, naš stav je da je odigravanje fajnl-fora jedino rješenje koje bi bilo fer i sportsko, s obzirom na to da se ABA 2 liga, za razliku od ABA lige, okončala, te da imamo definitivan raspored na tabeli.

Podsjećamo vas i da je KK Sutjeska bolja u međusobnom skoru od svih protivnika u ABA 2 ligi, uključujući i Split i MZT Skoplje, izuzev Borca iz Čačka.

Takođe, ne želimo da uskratimo šansu publici u Nikšiću i cijeloj Crnoj Gori da se naš predstavnik i ponos grada, a bivši učesnik ABA lige, ne bori za ono što je na terenu zaslužio - sportsku šansu da obezbijedi mjesto u eliti regionalne košarkaške lige.

KK Sutjeska ima organizacione i logističke kapacitete da učestvuje u ABA ligi, podršku Opštine Nikšić i Vlade Crne Gore u toj želji, te ponavljamo da je naš stav da je odigravanje fajnl-fora jedini realan način na koji treba odlučiti koja će dva tima ući u ABA ligu”, piše u saopštenju sekretara Sutjeske, Marija Andrijaševića.

Bonus video: