Igrači protiv nastavka Evrolige: Prekinite takmičenje, tri nedelje pripremnog perioda nijesu dovoljne

ELPA napominje da košarkaši žele da se vrate na teren, poslu koji najviše vole, u interesu klubova, na radost navijača, ali ne pod sadašnjim rizikom, već od početka 2020/21 sezone
1157 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Armanija i Valensije ove sezone, Foto: Euroleague.net
Sa meča Armanija i Valensije ove sezone, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 25.05.2020. 11:47h

Asocijacija igrača ELPA poslala je pismo Evroligi u kojem moli da se sezona u ovom takmičenju ne nastavi.S

Sudbina elitnog košarkaškog takmičenja biće poznata danas nakon sastank klubova sa A licencom.

Iz ELPA je rečeno da klubovi treba da znaju kakva ograničenja i kakvi rizici postoje ako se sezona nastavi.

“Samo tri nedelje pripremnog perioda nijesu dovoljne za pripreme igrača. Iako smo svjesni da neki već imaju pristup treninzima, drugi su nedjeljama udaljeni od takvog luksuza”, navodi ELPA uz objašnjenje da neki klubovi Evrolige nijesu predstavili program kondicionih programa igrača tokom samoizolacije. Povratak treninzima, odnosno brojni fizički testovi pokazali su loše rezultate zbog nedovoljnih treninga ili loših uslova. Nastavakom lige u planiranom periodu ozbiljno bi se povećao rizik od povreda i drugih zdravstvenih problema koji bi mogli da utiču i na sljedeću sezonu. Mnogi stručnjaci za sportsku medicinu sigurni da je posle dužeg perioda samoizolacije igračima neophodno najmanje šest nedjelja priprema prije ponovnog pokretanja sezone kako bi se minimalizovao povišen rizik od povreda”, piše u pismu ELPE, prenosi Nova.rs.

Povezani članci

25. Maj 2020.

Dan D za evropsku košarku

ELPA napominje da košarkaši žele da se vrate na teren, poslu koji najviše vole, u interesu klubova, na radost navijača, ali ne pod sadašnjim rizikom, već od početka 2020/21 sezone.

Bonus video: