UŠLI I PODGORICA I STUDENTSKI CENTAR

Četiri CG tima u ABA 2, MZT u eliti, Primorska u „beton ligi”

Osim klubova iz glavnog grada Crne Gore, specijalne pozivnice za ABA 2 ligu dobili su zemunska Mladost, koja je filijala Partizana, kao i Novi Pazar

7610 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Druga.aba-liga.com
Foto: Druga.aba-liga.com

Regionalna vrteška je završena kako su „Vijesti” i najavile - novi ABA 2 ligaši su Podgorica i Studentski centar, MZT ide u elitu, a Primorska ispada iz svih kombinacija.

S obzirom na to da je skopski tim ušao u ABA ligu na „mala vrata”, Sjeverna Makedonija je ostala bez predstavnika u drugom rangu na Jadranu. Slovenija i Hrvatska su iskoristile samo po jedno mjesto, pa su se otvorila vrata za četiri specijalne pozivnice.

Osim klubova iz glavnog grada Crne Gore, dobili su ih zemunska Mladost, koja je filijala Partizana, kao i Novi Pazar.

Tako će Crna Gora i Srbija imati po čak četiri kluba u ABA 2 ligi, jer su to kroz domaća takmičenja izborili Sutjeska i Lovćen, odnosno Sloboda iz Užica i Zlatibor iz Čajetine.

Uz njih će igrati slovenački Helios, hrvatska Gorica, te Široki Brijeg i Spars iz BiH.

Ponude za igranje u ABA2 ligi su bile poslate i Osijeku, Rabotničkom i Rogaški, ali nisu iskazali interesovanje za nastup.

Primorska je apsolutni gubitnik. Klub iz Kopra nije dobio licencu Košarkaškog saveza Slovenije za narednu sezonu, čime ne samo da ispada iz ABA sistema, već ide u „beton ligu”, tj. četvrti rang slovenačke košarke!

Preporučujemo za Vas