Otkaz Zvezdanu Mitroviću je presedan, Evroliga mora da posreduje

Mitrović i njegov advokat traže da francuski klub plati obeštećenje “zbog neopravdanog, nepravednog i posebno brutalnog otpuštanja, a koji je utemeljen na stvarima koje prema Zakonu o radu nikako ne mogu biti legitiman razlog za otkaz

9506 pregleda 3 komentar(a)
Parker i Mitrović, Foto: Asvel
Parker i Mitrović, Foto: Asvel

Zvezdan Mitrović i Asvel nisu se dogovorili o sporazumnom raskidu ugovora, pa će se jednostrani raskid naći na Evroliginom vijeću za rješavanje sporova, tijelu koje je formirano u januaru.

“Sa Asvelom nije postignut prijateljski sporazum, pa ćemo Evroligi predati zahtjev za posredovanje. To je, prema pravilima Evrolige, obavezna procedura prije sudskog spora”, kazao je Mitrovićev advokat Gzavije le Serf Gaje.

On traži od Asvela da “što je prije moguće razjasni status Zvezdana Mitrovića, koji još nije primio majsku platu, niti dokumenta koja bi mu omogućila da od osiguranja dobije naknadu za nezaposlenost”.

Crnogorski košarkaški trener i njegov advokat traže da francuski klub plati obeštećenje “zbog neopravdanog, nepravednog i posebno brutalnog otpuštanja, a koji je utemeljen na stvarima koje prema Zakonu o radu nikako ne mogu biti legitiman razlog za otkaz”.

Kada je obrazlagao odluku o otpuštanju trenera, 21. maja, vlasnik Asvela Toni Parker je rekao da razlog nisu sportski rezultati, već veliki broj tehničkih grešaka i isključenja".

"Prešao je određene granice. Morao je da poštuje stvari koje smo naveli u pregovorima pre nego što je potpisao ugovor, a to nije uradio", kazao je Parker za "L'ekip".

Mitrović je prošle sezone sa Asvelom osvojio duplu krunu u Francuskoj, igrao četvrtfinale Evrokupa, a u prekinutoj sezoni 2019/20 imao je deset pobjeda u Evroligi i bio na prvom mjestu nacionalnog prvenstva.

Bonus video: