Dubljević: Igrale smo bez glave; Injiges: Druga četvrtina užasna

"Možemo da dobijemo ovu Slovačku u gostima 15 razlike. Sve zavisi od nas, ne smijemo da odustanemo od naše igre i onoga što se dogovorimo. Kada to radimo, nemamo nikakvih problema, čim odustanemo desi se što se desilo", rekla je Jelena Dubljević
73 pregleda 4 komentar(a)
ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 10.02.2018. 20:49h

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Slovačke 73:72 u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket, a kapitenka Jelena Dubljević se nije složila sa novinarskom konstatacijom da je poraz šokantan.

"Slovačka je više željela pobjedu od nas. Odigrale smo sjajnu prvu četvrtinu, radile što smo se dogovorile, a u ostale tri smo jurile rivalke. U posljednja dva-tri minuta smo se vratile na želju, ali smo većinu utakmice igrale bez glave. Možemo da se uhvatimo na milion faktora, povreda i drugih, ali to nećemo raditi ako smo ozbiljne osobe. Porazi su nekada i dobri, jer se iz njih može izvući dosta pouka", rekla je 30-godišnja Nikšićanka.

Put ka Eurobasketu je zakomplikovan, ali krilni centar Galatasaraja smatra da ništa nije izgubljeno.

"Možemo da dobijemo ovu Slovačku u gostima 15 razlike. Sve zavisi od nas, ne smijemo da odustanemo od naše igre i onoga što se dogovorimo. Kada to radimo, nemamo nikakvih problema, čim odustanemo desi se što se desilo".

Selektor Roberto Injiges je bio razočaran porazom, ali još više igrom.

"To je košarka. Mogli smo da dobijemo utakmicu sa dva koša ispod obruča, ali smo promašili i napravili veliku grešku i dozvolili im lak šut za tri poena. Nismo izgubili utakmicu u posljednjem minutu. Jesmo se vratili, ali smo morali da igramo bolje, posebno u 2. četvrtini, koja je bila užasna. Dali smo šansu protivniku da preokrene i od tog trenutka je vjerovao u pobjedu. Sada moramo da pobijedimo Island, ta utakmica je veoma važna".

Da li ste pogriješili što ste posljednji tajm-aut tražili 35 sekundi prije kraja?

"Htio sam da budem siguran da ćemo uraditi ono što nam je trebalo u tom trenutku i rekao sam igračicama šta želim. Nismo loše odigrali posljednji napad, ali smo promašili dva zicera. Možda je i Glori prebrzo šutnula, ali lako je pričati nakon utakmice. Da smo pogodili, dobili bismo utakmicu i sve bi bilo drugačije", rekao je Španac,

Bonus video: