Monako potvrdio da je u kontaktu sa Mitrovićem

Klub iz Monte Karla želi da vrati 50-godišnjeg Podgoričanina, najuspješnijeg trenera u svojoj istoriji

1777 pregleda 0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: ASM Basket
Zvezdan Mitrović, Foto: ASM Basket

Nakon neočekivanog rastanka sa Asvelom, Zvezdan Mitrović bi mogao da se vrati u klub u kojem je ostavio neizbrisiv trag - Monako.

O tome se šuška već sedmicama, kada je postalo jasno da je Saša Obradović prvi kandidat za klupu Crvene zvezde, a sada je i direktor kluba Aleksej Jefimov potvrdio kontakt.

- Deset minuta nakon najave odlaska Saše Obradovića, već sam čitao postove koji najavljuju povratak Zvezdana Mitrovića u Monako. Tačno je da njegov povratak zvuči logično i očigledno. Tačno je i da smo u kontaktu s Mitrovićem. Ali, razgovoramo s još dva trenera sa iskustvom iz Evrolige. Zvezdan je trenutno zauzet rješavanjem spora s Asvelom i ne mogu da kažem da je favorit da nam bude novi trener - rekao je Jefimov za „Nis matan”.

Monako je prošle sezone imao budžet 9,5 miliona eura, od čega je na igrače otpadalo 3,6 miliona, po čemu je bio prvi u francuskoj Pro A ligi. Pandemija koronavirusa je, međutim, uticala na odustajanje sponzora, pa će budžet Tima sa stijene biti 5,5 miliona eura.

Ukoliko se vrati u klub sa kojim je ušao u elitni rang košarke u Francuskoj, osvojio tri Liders kupa, te bio finalista nacionalnog prvenstva i FIBA Lige šampiona, Mitrović će imati puno problema da sastavi tim.

Za Asvel su potpisali Noris Kol i Pol Lakomb, otišlo je još mnogo igrača, a ugovore za narednu sezonu ima svega nekoliko košarkaša...

Bonus video: