Pozivnice za Studentski centar i Podgoricu, prepirke oko FMP-a

Pozivnice su dobili i tuzlanska Sloboda i Mladost iz Zemuna, a na čekanju je Borac iz Banjaluke. Partizan tražio da se FMP izbaci u ABA 2 ligu, jer je filijala Crvene zvezde, što je dovelo do žučne rasprave

8218 pregleda 7 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Skupština ABA lige je opet bila burna, a rasprava nije završena, već je prebačena na narednu sjednicu.

Ali, za dva crnogorska kluba je čekanje završeno - odlučeno je da ABA 2 liga naredne sezone broji 14 klubov. a i specijalne pozivnice su dobila dva tima iz našeg glavnog grada, Studentski centar i Podgorica.

Osim njih, u ABA 2 ligi će igrati klubovi koji su i do sada bili dio tog takmičenja, Sutjeska i Lovćen, jer su pravo stekli kroz Erste ligu.

Pozivnice su dobili i tuzlanska Sloboda i Mladost iz Zemuna, a na čekanju je Borac iz Banjaluke.

Tim iz Republike Srpske bi mogao da uđe samo ako Primorska ne obezbijedi licencu za ABA ligu.

Klub iz Kopra je izbačen u četvrti rang slovenačke košarke i samo ako bude uvažena žalba koju je podnio Košarkaškom savezu Slovenije, moći će da ostane u elitnom ex-YU društvu.

Iz Primorske su na današnjoj video sjednici uvjeravali da imaju sve papire i da će dobiti licencu za takmičenje. Ako se to ne dogodi, skopski MZT će biti promovisan u ABA ligu, a Borac će ući u ABA 2.

Najviše rasprave bilo je oko predloga Partizana da se FMP izbaci iz ABA lige i bude član drugoligaškog društva, kao što su "Vijesti" i najavile.

"Crno-bijeli" su to tražili jer je u oba kluba glavni Nebojša Čović, a nigdje na svijetu nije dozvoljeno da dva tima jednog vlasnika budu u istom takmičenju.

U jednom trenutku je rasprava postala toliko žestoka da su klubovi prijetili izlaskom iz lige ako FMP ostane, drugi su govorili da će otići ako se "panteri" izbace, pa je ostao status quo.

Ostalo je da se to pitanje riješi na narednoj Skupštini.

Neće biti ni ABA Superkupa, koji je od 13. do 16. septembra trebalo da se održi u Podgorici.

Nova sezona u ABA ligi počinje 19. septembra, a ABA 2 kreće pet dana kasnije.

Bonus video: