Crnogorke sa Islandom i Slovačkom: Pobjede za plasman u završnicu

Crna Gora ima maksimalan učinak nakon dva kola, ostvaren pobjedama nad Islandom u gostima i BiH kod kuće, pa bi sa nova dva trijumfa napravila ogroman korak ka plasmanu u završnicu
0 komentar(a)
Roberto Injiges, Foto: FIBA.COM
Roberto Injiges, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 05.02.2018. 14:41h

Najbolje crnogorske košarkašice počele su pripreme za mečeve sa Slovačkom i Islandom, koji se igraju 10. i 14. februara u Podgorici, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Crna Gora ima maksimalan učinak nakon dva kola, ostvaren pobjedama nad Islandom u gostima i BiH kod kuće, pa bi sa nova dva trijumfa napravila ogroman korak ka plasmanu u završnicu.

Mnogo je, međutim, problema pred predstojeće duele. Jelena Dubljević trebalo bi da dođe u Podgoricu tek u srijedu, jer ima problema sa povredom, ni Amerikanka Glori Džonson nije potpuno spremna, a njen dolazak očekuje se u četvrtak.

Neizvjestan je i nastup Snežane Aleksić i Kristine Raković.

“Situacija nije dobra, ali moramo da se snalazimo. Imamo informacije da će Dubljević biti spremna da nam pomogne, a što se tiče Džonson - tek ćemo da vidimo u kakvom je stanju", kazao je selektor Roberto Injiges.

Španski trener je, međutim, naglasio da nema “izgovora i alibija".

"Igramo na domaćem parketu i znamo da bismo sa dvije pobjede bili blizu cilja. Bolji smo od Islanda, ali nas protiv Slovačke očekuje jako težak zadatak. Slovakinje su poslije Evropskog prvenstva promijenile tim, napravile smjenu generacija i u Podgoricu dolaze sa željom da pobijede. Najjače su u odbrani, koju igraju veoma agresivno, a zatim igra u tranziciji. Posebno moramo da obratimo pažnju na Zofiu Hruščakovu, koja je lider tima", kazao je Injiges.

Bonus video: